• iDeal
 • Mastercard
 • Visa
Winkelwagen [0]

FrSky Horus X12S silver

FrSky Horus X12S silver
 • FrSky Horus X12S silver
 • FrSky Horus X12S silver
 • FrSky Horus X12S silver
 • FrSky Horus X12S silver

De FrSky Horus X12S is de meest uitgebreide en luxe zender van FrSky.

Lees meer...
€ 475.00
Webshop: Tijdelijk uitverkocht
Winkel: Tijdelijk uitverkocht
Bestel nu!
 • Geen verzendkosten naar Nederland en België

Omschrijving

De FrSky Horus X12S is de meest uitgebreide en luxe zender van FrSky. Het is de opvolger van de Taranis X9D plus zender. Deze Taranis blijft echter gewoon leverbaar. U kunt deze zender gebruiken om al uw modelbouw modellen mee te besturen. of het nu een auto, boot, vliegtuig, drone of racequad is, alles kunt u met de Horus bedienen.
De Horus X12S is erg mooi maar belangrijker nog, erg degelijk gebouwd. Geen goedkoop plastic maar er zijn alleen maar mooie en prettig in de hand liggende materialen zijn gebruikt. De zender voelt zeer solide aan.
Het grote kleurenscherm geeft een zeer helder en scherp beeld en is ook in de zon goed afleesbaar.

De werking en alle mogelijkheden van de zender worden gerealiseerd door de software/firmware. Hier zijn twee versies van beschikbaar:
- De eigen FrTX software van FrSky
- De OpenTX software
De zender wordt geleverd met de FrTX software van FrSky. Deze software wordt door de meeste mensen als prettig ervaren en is gebruiksvriendelijk. Alles is via menu's instelbaar en je hebt de handleiding eigenlijk niet nodig want het wijst zich redelijk vanzelf.
Het is echter ook mogelijk om de OpenTX software te laden. Deze software wordt/werd ook gebruikt op de Taranis X9D en daarom zijn heel veel mensen bekend met de werking hiervan. Veel voormalig Taranis gebruikers zullen dus meteen deze software plaatsen. De OpenTX software is geweldig, hier is eigenlijk alles mee mogelijk. Het enige nadeel is dat het ondanks de aanpassingen voor de Horus soms nogal lastig in gebruik is. Het is nog wel eens onduidelijk hoe bepaalde functies ingesteld moeten worden. Zeker beginnende gebruikers zullen veel moeten Googelen om uit te vinden hoe dit werkt.
Bent u een nieuwe gebruiker dan raden we u aan om te beginnen met de geïnstalleerde FrTX software.

Een ander belangrijk pluspunt van de Horus zijn de nieuwe sticks. Deze werken intern niet meer met een potentiometer maar met een magneet (hall effect) sensor. Dit betekent geen slijtage meer en een stabiele stick center, ook na jaren gebruik.

De Horus beschikt over een interne antenne die goed voldoet. Echter is het nu ook eindelijk mogelijk om een eigen externe antenne aan te sluiten. Achterop zit een klepje en als u dat wegschuift kunt u daar een andere antenne op schroeven. In de software geeft u aan dat de externe antenne gebruikt moet worden. Erg handig als een een 5dB of een 7dB patch antenne wilt plaatsen.

Wat ook erg mooi is, is dat de Horus beschikt over een draadloos trainer systeem. Dus als u nog niet zo goed kunt vliegen dan kunt u twee Horus zenders draadloos met elkaar verbinden. De instructeur geeft u dan controle over het vliegtuig maar als het mis dreigt te gaan dan kan hij/zij de controle weer van u overnemen met zijn eigen Horus. Dit is een ideale manier om te leren vliegen. Dit is een systeem wat al lang gebruikt wordt maar dan moest er een kabel tussen de twee zenders geplaatst worden. Draadloos werkt dit natuurlijk veel prettiger. Overigens zijn er ook aansluitingen voor een bedraad trainer systeem en kunt u ook koppelen met zenders van een ander merk.

Het is ondoenlijk om alle beschikbare functies van deze zender hier op te noemen. Net als de Taranis is dit een erg goede en degelijk zender die zeer prettig werkt door de aanwezigheid van het kleurenscherm en het instel draaiwiel ding rechts onder. Dat werkt echt een stuk prettiger dan de up/down knopjes op de Taranis.

De instellingen voor al u modellen kunt u doen op een sd kaart. Deze wordt tegenwoordig echter niet meer door FrSky bijgeleverd.

Advies:
Wilt u een goede en degelijke zender waar alles mee kan maar wilt u er niet al te veel geld aan besteden? Koop dan de Taranis. Wilt u de meest luxe, uitgebreide, zeer degelijke en veel makkelijker in te stellen zender? Koop dan deze Horus.

Beschikbaar in de kleuren Silver en Space Grey (wat wij eigenlijk gewoon zwart zouden noemen...)
LET OP: Deze zender wordt geleverd met FrTX versie 1.3.01. Als u deze wilt updaten naar versie 1.5 of later dan dient u ook de inhoud van de 'flash' directory in de zender bij te werken want anders werkt de zender niet meer!
Het beste is een update van 1.3 naar 1.4 te doen en daarna van 1.4 naar 1.5. Bij het updaten van 1.3 naar 1.4 dient u dan ook de 'flash' directory bij te werken. Meer info: hier en hier.

Foto Booms is officieel dealer van FrSky.

Specificaties

- Kleur: silver
- Hardware versie: X12SEU14 (uit 2017 batch)
- Software: FrTX 1.3.01
- Telemetrie: ja natuurlijk, volledige telemetrie en ondersteuning voor data logging is beschikbaar
- Antenne: antenne detectie en SWR waarschuwing (geeft aan of de antenne goed werkt en de zender het signaal de ether in kan sturen)
- Interne antenne: ja, 2,4 GHz
- Externe antenne aansluiting: ja (rp-sma)
- GPS: de zender heeft een ingebouwde GPS module met 6-as sensor. Hiermee kunt u een model altijd weer naar u terug laten komen.
- Sticks: alles werkt met kogellagers en een zeer precieze hall sensor
- Trainer poort bedraad: er zijn 2 type trainer poorten beschikbaar, Taranis/Futaba en Graupner DSC
- Trainer poort draadloos: ja, koppel eenvoudig twee maal Horus in een instructeur-student configuratie met maximaal 8 kanalen.
- 6 positie switch: ja
- Ingebouwde MP3 speler: ja
- Aantal kanalen: 16, uitbreidbaar tot 32
- Frequentie: 2,4 GHz ACCST frequentie hopping systeem
- Koptelefoon aansluiting: ja
- Ingebouwde speaker: ja
- Haptic feedback: ja (trillen bij een alarm)
- USB aansluiting: ja
- SD kaart slot: ja
- JR style RF module slot: ja, om andere frequenties of merken te kunnen gebruiken
- Accu: ingebouwde 2000mAh NiMH accu
- Mode: 2 (gas links). Is om te bouwen naar elke andere mode.

Meegeleverde accessoires

 • 1 x FrSky Horus X12S zender
 • 1 x ingebouwde 2000mAh NiMH accu
 • 1 x erg mooie en stevige aluminium koffer
 • 1 x neckstrap
 • 1 x beknopte handleiding
 • 1 x externe antenne
 • 1 x acculader voor ingebouwde accu

Links

Voordelen van het Foto Booms Foto/Video Verzekerings- & Garantieplan

 • All risk dekking
 • Werelddekking all risk tijdens vakantie
 • Zeer snelle en eenvoudige schaderegeling
 • Verlengde garantiedekking
 • Zeer laag premiebedrag
Sluit een verzekering af
 • Uw apparatuur altijd verzekerd!
 • Zorgeloos op vakantie

Over het Foto Booms Foto/Video Verzekerings- & Garantieplan

Dit Verzekerings/Garantieplan is een unieke verzekeringsvorm voor kostbare, diefstalgevoelige en/of kwetsbare foto- en videoapparatuur, waarvoor onder een inboedelverzekering géén, dan wel een volstrekt onvoldoende, dekking wordt gegeven. In de regel is onder een inboedelverzekering, maar ook onder bijv. een reisverzekering, slechts een beperkt bedrag opgenomen voor foto/videoapparatuur, waardoor al snel sprake is van onderverzekering. Bovendien geldt voor dit soort apparatuur dan een zeer beperkte nieuwwaarderegeling, die in de praktijk (vaak) dagwaardevergoeding geeft. Een en ander heeft tot gevolg dat, als er al sprake is van dekking, een schade-uitkering behoorlijk kan tegenvallen. Er geldt bij dergelijke verzekeringen ook een hoog eigen risico en voor de risico's waar het echt om gaat (vallen, stoten, diefstal, schade buitenshuis of tijdens vakantie etc.) wordt al helemaal geen dekking geboden. En wat dacht u van de reparatiekosten i.v.m. het herstellen van de apparatuur, wanneer die spontaan is opgehouden goed te werken als gevolg van een gebrek in de apparatuur zelf? Na de eerste (fabrieks)garantieperiode zijn die kosten voor uw rekening en zeker niet gedekt onder een inboedel- of andere verzekering. Het gaat bij dit soort reparatieschaden soms om forse bedragen. Wanneer bijv. een lens van een (video)camera vervangen dient te worden, kunnen de kosten oplopen tot wel € 500,00.

Mede hierom raden wij aan om deze verzekering voor uw kostbare apparatuur af te sluiten. U kunt op onze verzekering pagina precies nalezen wat er allemaal gedekt wordt. Het zal u verbazen.

Black Friday Gekte

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief


Leasen van Sony apparatuur tegen 0% rente.