• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
nikon-1-j1-rij

Nikon 1, V1 en J1


In New York kondigde Nikon laatst een nieuwe serie spiegelvrije systeemcamera’s aan. De Nikon 1 met als subs de Nikon 1 J1 en de Nikon 1 V1. Eind oktober gaat deze 1-serie de Europese markt veroveren. Behalve de vele mogelijkheden van deze nieuwe Nikon, die we verderop in dit artikel zullen bespreken, is de Nikon 1 een heel klein cameraatje. Het past makkelijk in je handpalm en de verwisselbare lenzen zijn ook beschikbaar in small-size. Een systeemcamera die dus wel eens heel goed in je vestzak zou kunnen passen, met lens en al. Of je dat echt wilt in plaats van een mooi beschermend tasje, is de vraag want het is een hoogstaand stukje techniek en verkrijgbaar in verschillende hippe kleuren.

Twee versies, Nikon V1 en Nikon J1|

De V1 is het hogere model in de serie en heeft een magnesium body, een elektronische zoeker en aansluitingen voor een mini speedlight flitser en een GPS tracker. Helaas zit de GPS dus nog niet ingebouwd in het toestel zoals bij Sony. De V1 kan in tegenstelling tot de J1 wisselen tussen een mechanische en een elektronische sluiter. Zowel de V1 alswel de J1 hebben een 10 Megapixel sensor, 1080i60/p30 video (met extreme slow motion) en verwisselbare lenzen in het pakket. Een pakket dat niet alleen klein maar ook nog eens razendsnel is. Wat zeg ik? Supersonisch snel! Met een snelheid van 60 opnames per seconde op volle resolutie scheidt het de mannen van de jongens in cameraland.

kleine-nikon1-v1nikon-1Levenstijl, kwaliteit en draagbaarheid

"De nieuwe Nikon1 is ontworpen om één te worden met de gebruiker én zijn leefstijl, het voorziet in een unieke expressievorm met verbazingwekkende fotokwaliteit, snelheid en draagbaarheid", aldus Nikon zelf in hun persbericht. Laten we deze prachtige marketingzin van Nikon eens deel voor deel ontleden. De nieuwe Nikon is inderdaad geheel nieuw ontworpen, vanaf de grond opgebouwd en de camera past met zijn vormgeving goed in het vintagegevoel dat zo populair geworden is. Met versies in verschillende heldere kleuren staat de 1 ook op uitstralingsgebied zijn mannetje. Zelfs de verwisselbare lenzen zijn in aparte kleurtjes verkrijgbaar. Wat dat betreft wordt de camera dus inderdaad één met u en uw leefstijl. De sensor van 10 Megapixel zorgt voor een prima fotokwaliteit alhoewel er op de markt ook nogal wat camera’s in dit segment te vinden met meer pixels. Maar pixels zegt langs niet alles. Qua draagbaarheid kunnen we de Nikon statement alleen maar beamen, de camera is klein, handzaam en past zowat in het borstzakje van uw overhemd. Twee van de drie stellingen uit de Nikon marketingkoker blijken dus 100% te kloppen en de derde komt ook al aardig in de richting. Niet verkeerd twee uit drie. Het klinkt ook zo lekker he, de Nikon 1?

Slimmigheidjes

Nikon heeft nog wat leuke slimmigheidjes ingebouwd die uw fotografisch leven gaan vergemakkelijken. De auto fotoselectie bijvoorbeeld zorgt altijd voor de mooiste opnamen. Voor en na het ontspannen van de sluiter worden 20 beelden met een hoge resolutie opgenomen en vervolgens worden de beste vijf opgeslagen, zodat u daaruit zelf de allerbeste kunt kiezen. De beelden worden geselecteerd op basis van gezichtsuitdrukking, compositie en de scherpstelling. Handig hoor. Of wilt u aan het eind van de dag eens lekker achterover leunen en kijken wat u geschoten heeft zonder dat u de bediening moet doen? Met de Movie Creator maakt u automatisch korte films (tot 30 minuten) van uw foto’s en filmopnamen. De software is simpel in gebruik en behoudt de kwaliteit van de foto’s, beelden en filmopnamen die u heeft gemaakt. Leun achterover en genieten maar zou ik zeggen.

nikon-comingAccessoires

Natuurlijk komt er met deze nieuwe 1-serie ook een reeks nieuwe (en oude) accessoires beschikbaar. Van een trendy handriem beschikbaar in alle kleuren waarin de camera ook komt, via een wikkeldoek of stijlvol tasje ter bescherming van uw kostbare bezit tot aan een stevige handgreep of de meer basale zaken zoals memorycards, een extra Nikon 1 accu of externe acculader. Foto Booms helpt u graag bij de aanschaf van het totale pakket. Een pakket dat vanaf eind oktober beschikbaar komt bij ons in de winkel en online op onze uitgebreide website. Wilt u gewaarschuwd worden als het zover is? Meldt u dan aan voor de Nikon-1-Alert mail.


Review door fOtOmOvO

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief