• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]

sony-tablet-s-innoverendSony Tablet S


Terwijl Apple en Samsung rollebollend met elkaar over straat gaan en de ene na de andere rechtszaak tegen elkaar aanspannen over de tablettechnologie komt Sony stilletjes langszij en zou met de tablet S wel eens een flink stuk marktaandeel weg kunnen snoepen van de twee kemphanen.

Serieuze nieuwe tablet

Na het succes van de Ipad van Apple proberen veel fabrikanten op deze geldltrein te springen en mee te profiteren van een miljoenenmarkt. Daar zitten echte flops tussen en veel van hetzelfde. Maar zo nu en dan komt er iets op de markt dat serieus de strijd aan kan met de tabletgiganten en de kop boven het maaiveld uit durft te steken. En dit keer is dat niet zo maar een onbekend oost-europees merk. Nee Sony zelf roert zich in de strijd met de Sony Tablet S. Bang voor rechtzaken hoeven ze niet te zijn want het design is wezenlijk anders dan van Apple of Samsung.
schuine-tablet-sony-s
Een tablet met mogelijkheden


De tablet S is met 9.4 inch iets kleiner dan gebruikelijk en heeft aan de voorzijde geen knoppen. Dat geeft de looks een extra boost maar soms moet je wel even met je vingers aan de zijkant voelen waar bijvoorbeeld de volumeknoppen zitten. Over de ergonomie is goed nagedacht door Sony, het apparaat ligt heel comfortabel in de hand door het lage zwaartepunt. Hiermee kan je gerust uren op de bank surfen, e-mailen of muziek luisteren zonder RSI klachten. Met een 1Ghz processor, 1Gigabyte werkgeheugen en 16Gb opslagcapaciteit kan je met deze tablet ook qua prestatieniveau prima uit de voeten. De tablet heeft een totaal nieuw design en is van boven iets dikker dan van onderen en daardoor ligt ie, zonder hulpmiddelen, al wat schuin voor je op tafel wat een goede inkijkhoek verschaft. Tel daar het 1280x800 touchscreen met TruBlack technologie bij op en je weet dat de beeldkwaliteit is zoals je van Sony mag verwachten. Technologie die Sony gebruikt in haar camera’s is ook toegepast in de tablet: Gyroscoop, Kompas en een GPS zitten aan boord en geven je positie en snelheid aan. Je kunt er desgewenst dus zelfs via Googlemaps mee navigeren al is ie daar niet echt voor gemaakt.

Veel aansluitingen

sony-content-voor-sony-s-tabletIn de trein steek je simpelweg je koptelefoon erin zodat je lekker muziek kunt luisteren. De sony heeft nog een paar handige aansluitingen zoals twee ingebouwde webcams (1 voor skype en 1 voor het maken van foto’s), een usb-aansluiting en een SDcard slot waardoor je al je foto’s uit je camera zo op de tablet plaatst. Goed bedacht van Sony want doorgewinterde tabletgebruikers klagen wel eens dat andere merken helemaal geen usb of kaartingangen hebben. Sony timmert duidelijk aan de nieuw ingeslagen weg en probeert te leiden in plaats van te volgen op de tabletmarkt. Dat wordt ook nog eens onderstreept door het infrarood dat er standaard op zit.

Infrarode afstandsbediening

In de tablet zit vanuit de fabriek al infrarood ingebouwd. Wellicht vraagt u zich nu af waarom Sony een technologie inbouwt die al zo oud als de weg naar Rome is. Daar hadden ze een goede reden voor die de tablet uniek maakt op de markt. Met de ingebouwde infrarood kan de tablet dienst doen als afstandbediening voor al uw multimedia-apparaten. U kunt er uw TV, de Blu-ray Disc-speler, het Hifi stereosysteem en zelfs de box van uw kabelexploitant mee bedienen. Gewoon op het scherm met 1 vinger en tussen het surfen en emailen door. Dat scheelt u toch maar mooi weer de aanschaf van een all-in-one afstandbediening. Het zit gewoon in de Sony Tablet S die zichzelf daarmee gedeeltelijk terugverdient.

sony-e-reader-op-tablet-sDe S, een allrounder

De tablet is ontworpen met u, de eindgebruiker, in gedachten en niet puur en alleen gebaseerd op technische hoogstandjes. Tuurlijk is alles draadloos, en tuurlijk werkt de tablet lang (7 uur) op 1 acculading en uiteraard zit het technisch allemaal wel snor bij Sony. Maar Sony denkt ook aan de gebruikerservaring. Is ie makkelijkj in gebruik, ligt ie lekker in de hand, is installeren van een app een makkie? Allemaal zaken die uw gebruikerservaring beinvloeden en er is goed over nagedacht door de ontwikkelaars bij Sony. Zo is er het supergevoelige aanraakscherm, een intuïtieve gebruikersinterface en een groot toetsenbord op het scherm zelf. Daarnaast kunt u via Sony SEN een enorme online video en muziekdatabase met alle content van Sony benaderen of een keuze maken uit de 2,4 miljoen online romans, non-fictieboeken, stripboeken en tijdschriften. Jawel het is dus ook nog eens een e-reader. De tablet draait op het Android besturingsysteem en heeft al een aantal vermakelijke en informatieve Android-apps aan boord maar natuurlijk kunt u online nog veel meer (gratis) apps downloaden. De Sony tablet S heeft voldoende onderscheidend vermogen om aanspraak te mogen maken op een eigen plek op de Nederlandse markt. Als afsluiter is het natuurlijk juist deze tablet die als eerste Playstation gecertificeerd is waardoor je er populaire PlayStation-games als Crash Bandicoot en Pinball Heroes op kunt spelen. De S, een echte allrounder.


Enthousiast geworden? Kijk dan even op onze Sony Tablet S en accessoirespagina.

Review door Fotomovo

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief