• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
manfrotto-585-modosteady

Manfrotto 585 Modosteady


De hedendaagse camcorders en digitale camera’s met videofunctie doen tegenwoordug haast niet meer onder voor hoogwaardige apparatuur, althans niet qua techniek (Full HD tot 60fps) en mogelijkheden maar soms kom je toch thuis met video die duidelijk tegenvalt door het te schokkerige beeld. En je was juist zo lekker aan het filmen op die reunie of tijdens die vrijgezellenavond van je beste vriend in Amsterdam, overal kwam je kleine digitale camcorder of fotocamera tevoorschijn en de meest hilarische momenten of onroerendste gebeurtenissen wist je op bewegend beeld vast te leggen. Verwachtingsvol zet je de video naar je computer en gaat er eens lekker voor zitten om... om er achter te komen dat je hand toch niet zo stabiel was tijdens het filmen als je dacht. De beelden nogal schokken of het onderwerp hard van onder naar boven schiet en vice versa. Eigenlijk geen bruikbaar materiaal tenzij je de homevideo’s die je wel eens op SBS6 ziet wel goed genoeg vindt. Lees dan vooral niet verder.

manfrotto-585-opgevouwenLichtgewicht, klein en toch stabiel

Het is een veel voorkomend probleem; schokkerige video. Dat komt vaak omdat de apparatuur die je gebruikt steeds en steeds lichter en compacter wordt. Dat is hartstikke handig in een heleboel gevallen maar als je gaat filmen kunnen die goede eigenschappen zich opeens wel eens tegen je keren omdat het allemaal zo licht en klein is dat het heel gemakkelijk schudt en schokt tijdens het filmen. Manfrotto, het wereldmerk statieven dat door pro’s gebruikt wordt, heeft hier nu een handige oplossing voor bedacht en het is ook nog eens een oplossing die zelf ook licht en compact is. Je draagt het nieuwe Manfrotto stabiliseersysteem makkelijk in je jaszak mee, opgevouwen is ie slechts 19 cm lang en 500 gram licht. Het is een handig item voor reizigers en mensen die hun videobeelden wat stabieler willen maken en deze manfrotto 585 modosteady heeft 3 handige functies aan boord om dit te bewerkstelligen. We lichten ze even uit.

manfrotto-585-3-in-1-statief3 functies in 1

De eerste functie zit een klein beetje verborgen, deze zit namelijk in het handvat, dat uitklapbaar is, verstopt en dan vormen drie afzonderlijke pootjes een heus tripod tafelstatief. Een lage driepoot maar wel bijzonder handig als je onderweg heel steady wilt filmen vanaf bijvoorbeeld een muurtje of een terrastafeltje. Weer ingevouwen vormt het handvat een lekker beheersbaar stuurelement van de modosteady als je die gebruikt als een schoudersteun. Het systeem kan je tegen je lichaam laten steunen en tegelijkertijd met je hand in alle richtingen bewegen. Door je lichaam wordt het beeld al gelijk een stuk stabieler dan als je het uit de losse hand moet doen. Je lichaam is een soort contragewicht geworden dat voor stabiliteit zorgt. Zijn die extra kilo’s toch opeens eens een uitkomst. Als we het over contragewicht hebben komen we gelijk bij de derde functie uit die in de Manfrotto gestopt is. In het uiteinde van het verlengstuk dat gewoonlijk tegen je schouder rust, zit een instelbaar contragewicht dat er voor zorgt dat als je de camera puur vanaf het handvat aanstuurt de bewegingen van je camera heel vloeiend zijn. Het gewicht hangt loodrecht onder je camcorder of fotocamera en trekt met de zwaartekracht aan de camera. Die zwaartekracht is heel geleidelijk en heel stabiel en dat geeft goede beelden. Zo kan je ook makkelijk je onderwerp lopend blijven volgen, zelfs laag aan de grond of onder een moeilijke hoek.

585-modosteadyConclusie

De modosteady 585 is een handig hulpmiddel voor amateurfilmers om hun beelden stabieler te maken zonder in te boeten op compactheid en lichtgewicht gebruik. Een professional heeft vaak zwaardere apparatuur dan deze Manfrotto aankan en voor hem is het dus geen goede oplossing. Maar voor mensen met een lichte camcorder of digitale (dslr) camera onder de 700 gram is het absoluut een stap voorwaarts. En voor de kosten van net iets meer dan 100 euro hoeft u ’m met zijn driedelig functiebereik ook niet te laten liggen. Komt u ’m even uitproberen bij ons in de winkel of bestel de manfrotto modosteady online? Een handig kleinood en ook erg leuk als sinterklaaskado of kerstkado.

Contragewicht toevoegen of verwijderen.

Review door Fotomovo

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief