• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
canon-xa10-camcorder

Canon XA10 pro-camcorder


Canon heeft met de ontwikkeling van haar nieuwe camcordermodel de XA10 de lat hoog gelegd qua professioneel niveau en vervolgens al die pro-kenmerken in een wel hele lichte compacte body gestopt. De XA10 is daarmee een echte pro-camcorder geworden die geschikt is voor de pro-consumer en handig voor erbij voor de (semi-) professional. Canon heeft haar knowhow uit haar andere professionele camcorders gebruikt om de XA10 op te bouwen en het eindresultaat mag er zijn. ’s Nachts filmen in full HD kwaliteit en alles handmatig instellen geeft uw creativiteit bovendien alle ruimte.

Ontwikkeling

Bij Canon hebben ze gebruik gemaakt van hun lange ervaring met de Canon XF-serie en gebruikt men nu de unieke Canon optica en een HD CMOS Pro image sensor waarvan de pixels maar liefst 2.6x groter zijn. pro-consumer-camcorderDit garandeert goede opnamekwaliteit onder lage lichtomstandigheden en geeft een groter dynamisch bereik. De lens van de XA10 is een staaltje vakmanschap op zich. De lens begint op een respectabele 30mm groothoek en zoomt rustig door tot 304mm (10x optische zoom), eventueel gevolgd door de ingebouwde digitale zoom al zijn we daar als pro-gebruiker nooit zo heel erg verzot op. Wat de lens werkelijk uitmuntend maakt is de snelheid, oftewel de lichtgevoeligheid. Met een f1.8 zou je haast stellen dat het niet veel beter wordt in de toekomst. ’zou’, want met technologie weet je maar nooit waar het stopt, en daar gaan we onze vingers dus niet aan branden. Voor nu heeft u met de XA10 de beschikking over een zeer lichtgevoelige lens. De iris die acht lamellen telt zorgt voor een prachtige cirkelvormige achtergrondonscherpte ook wel ‘bokeh’ genoemd. En alles natuurlijk in Full HD 1920x1080 met naar keuze 24, 30 of 60 frames per seconde. Zelfs de echte 24fps, de alom bekende 23.98fps, ontbreekt niet. Canon heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt met de XA10. Het is nu aan u de XA10 stormachtig in te zetten.

Uw creativiteit de vrije hand

Alhoewel deze camcorder niet precies weet wat ie is. Een pro-consumer of een semi-profressional? Het maakt niks uit als je het eindresultaat bekijkt. Een eindresultaat dat u overigens geheel in eigen hand kunt nemen met de XA10. U betaalt, u bepaalt zal Canon gedacht hebben want het merendeel van de camera is ook volledig handmatig te bedienen. canon-xa10-op-voorraadZo bepaalt u zelf het diafragma, de sluitertijd, de belichting of de gain. Ze zijn allemaal onafhankelijk aan te passen aan uw creatieve wensen. Natuurlijk ontbreekt het niet aan de nodige aansluitingen op de videocamera zoals twee mic-ingangen, een accessoire-shoe en maar liefst 64Gb geheugen aan boord, goed is voor 6 uur video in de hoogste kwaliteit. Door de twee SD-sleuven te vullen komt u zomaar tot 18 uur non stop video. Alhoewel dat is niet altijd helemaal waar want de camera kan maximaal 12 uur aan 1 stuk opnemen. De twee sd-ingangen kunnen ook ingezet worden op andere manieren, bijvoorbeeld als auto-backup of overschakelen als 1 sd-kaartje vol is. U zult niet snel zonder opslag komen te zitten. Eerder zonder prik en daarom raden we wel een reserve Canon accu aan als u lang op stap gaat. De tijd vliegt als je plezier hebt en zo ook de accu.

Nachtopnames

Als documentairemaker (in de dop) ontkom je er soms niet aan om, of wil je juist zelfs, in het donker filmen. Normaal gesproken moet je dan met lampen aan de slag maar ja dan zorgt dat schuchtere hert of die unieke ringslang er wel voor daar vooral niet in te gaan staan/liggen. Je wilt dus kunnen filmen in het donker zonder lampen te gebruiken en toch gewoon op de allerhoogste kwaliteit van Full HD. Nou, maak uw borst maar nat want de Canon XA10 kan het. Dankzij de in het handvat ingebouwde, voor het menselijk oog onzichtbare, infrarood heeft u unieke beelden waar anderen thuiskomen met een zwart beeld met af en toe eens een vaag beeld van een glimwormpje. De 3 seconden pre-rec functie zorgt er ook nog eens voor dat u nooit het begin van een unieke opname misloopt.

yes-you-can-with-canoncanon-xa-tien-voorzijdeCompact

Zoals we al aankondigden in de intro heeft deze nieuwe Canon camcorder erg veel professionaliteit aan boord. Dat is mooi maar voor Canon lag toen de wonderschone taak nog in het verschiet om dit alles in een kleine compacte behuizing te krijgen. Je wilt toch niet een dag lang met een ton aan apparatuur lopen zeulen. Het was even persen maar alles kwam er toch in uiteindelijk, en het boeltje weegt 775 gram schoon aan de haak en dat zit allemaal verborgen binnen maar 130x177x205 millimeters (inclusief zonnekap en microfoonhouder). Mocht zelfs dit nog te groot voor u zijn in sommige omstandigheden dan ritst u gewoon het handvat er even af en kunt u met nog minder ruimte toe. Het kleinste Pro-model de Canon XA10 camcorder mag er wezen en is, samen met alle Canon Accessoires (converter lens, tassen, microfoons, videolampen) te koop bij Foto Booms, uw off- en online fotowinkel. Vandaag besteld, betekent morgen in huis en natuurlijk komt de XA10 zonder verzendkosten uw kant op.

Review door fOtOmOvO

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief