• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
videolicht-led-5001-foto-booms

Video LED-lampen


Het gaat nu rap met het wegvallen van het daglicht. Vanaf eind oktober waren we opeens een heel uur van ons kostbare filmlicht kwijt toen we overgingen op wintertijd en nu gaat de zon dagelijks een paar minuten eerder onder. Er zijn nog maar weinig productieve uurtjes over op een dag om te filmen zonder hulpmiddelen en al helemaal als het ook nog eens flink mistig is. Tot de zomertijd weer aanbreekt moeten we er als filmers en fotografen mee leven dat we moeten improviseren nu onze zon niet genoeg Kelvin meer levert. Graden Kelvin welteverstaan, dat geeft aan hoeveel kleurtemperatuur, oftewel hoeveel licht, er is. Een kaars bijvoorbeeld geeft 1200 Kelvin, een zonsopkomst geeft 2000 Kelvin en een uurtje daarna is het al snel 3000 Kelvin om via normaal daglicht van 5600 Kelvin uit te groeien tot een fenomenale 6000 Kelvin in een fel middagzonnetje. Vreemd genoeg wordt licht met een lage kleurtemperatuur door mensen vaak als ’warmer’ ervaren dan licht met een hoge kleurtemperatuur. In dit jaargetijde zijn er nog maar weinig natuurlijke Kelvins te bekennen en daarom grijpen we als video-enthousiasten terug op kunstlicht en hierin kan Foto Booms u van dienst zijn. Sterker nog, we weten hoe belangrijk licht is voor uw hobby en/of werk en hebben naast de bekende grote merken zelfs een speciaal merk beschikbaar van LED-lampen. Licht tot maar liefst 6500 Kelvin en door de zuinige LED-technologie haalt u tot wel 4 uur uit 1 enkele acculading. En hoever u uw belichtingssysteem uitbouwt is helmaal aan u want de mogelijkheden zijn schier eindeloos. Wilt u het licht zien? Lees dan even verder welke lampen we allemaal in het Foto Booms assortiment hebben en waarom.


videolicht-led-5006-5600kelvinBooms LED-5006, kleine zusje

Deze LED 5006 lamp is de simpelste uit de reeks. Een handzame lamp met 36 lichtjes en een hotshoe om ’m te bevestigen op uw apparatuur. Levert zomaar 6500 Kelvin (160LUX) en is bijzonder geschikt als invullicht op trouwerijen, fotografie binnenshuis of invullicht tijdens een verjaardagsfeestje. Met deze camcorder LED-lamp kunt u ook meerdere LED-lampen aan elkaar linken om een grotere lichtopbrengst te creëren. Een goed product voor een beste prijs: € 25.

videolicht-led-cn-170Booms CN-170, grote broer

De CN-170 van nog geen 300 gram is een klasse apart. Met maar liefst 160 LED’s geeft deze lamp een zeer ruime lichtopbrengst (5500Kelvin) maar is tegelijkertijd ook zeer energiezuinig. Op één set batterijen kunt u vier uur lang filmen en dat werkt verlichtend. U heeft de keuze uit verschillende (Sony of Panasonic) heroplaadbare Lithium accu’s of gewoon 6 penlights (AA) gebruiken. De acculader voor de verschillende lithiumaccu’s wordt uiteraard meegeleverd. Deze luxe uitvoering geeft op de achterzijde aan hoeveel spanning u nog over heeft en u kunt het licht volledig traploos instellen. Niet schoksgewijs een andere belichting toepassen dus maar vloeiend overgaan naar een meer of minder verlichte set afhankelijk van uw behoefte op dat moment. U heeft de finesse van het licht daardoor in uw vingertoppen. Door het gebruik van spotlight LED’s kan de belichting tot 5 meter worden toegepast en de lamp heeft maar liefst 10.000 branduren. Daar kan je je vingers dus niet aan branden, althans niet figuurlijk.videolicht-led-5001-montageBooms Professional LED-5001

Onder deze toplamp zit standaard een hotshoe ter bevestiging op uw camcorder of de SLR-camera waarmee u filmt. De zijpanelen zorgen ervoor dat u het licht beter kunt richten, u kunt ’m afhankelijk van de stand zelfs als spotlight gebruiken. Wilt u een wat breder licht dan zet u de panelen gewoon helemaal open en ervaart u een sterk en stabiel licht (5500-6500 Kelvin) dat uit 3 LED-diodes komt. De LED-5001 van Booms heeft een bijgeleverde Sony NP-FH550 accu en twee filters en twee diffusors om te spelen met de specifieke kleur en spreiding van het licht. Zowel de filters als de diffusors zitten gemonteerd op de lamp zelf. U heeft ze dus altijd bij de hand en met 6500 Kelvin bent u met recht een geduchte concurrent van de felste middagzon geworden, althans voor 3 uurtjes want zolang werkt de lamp op 1 accu. Gaat u langer aan de slag koopt u dan een reserveaccu want je wilt met zo’n klasse lamp toch niet stilvallen terwijl uw eigen accu nog lang niet leeg is.

flitsmeterAccessoires

Bij Foto Booms letten we ook op de details. Wat zeg ik... we letten juist op de details want dat zijn vaak de zaken die een perfecte shoot onderscheiden van een gewone shoot. Wij leveren dus ook allerlei klemmen, haken en beugels en mogelijkheden om licht aan elkaar te koppelen, draagbaar te gebruiken of juist in de studio. Ook leveren we grijskaarten om de witbalans vast te kunnen stellen, flitsmeters, lampstatieven, reflectieschermen en railsystemen. Alles wat u wenst kunt u op 1 plek kopen, bij Foto Booms in de van Woustraat in Amsterdam. Nou ja 1 plek? Er is nog 1 andere plek waar u deze kwaliteit tegen dezelfde prijs kunt kopen en dat is... in onze webshop! Vandaag besteld, betekent de volgende werkdag afgeleverd. Wilt u juist graag persoonlijk voorgelicht worden door onze vakkundige medewerkers dan nodigen we u uit om langs te komen in de winkel.

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief