• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
professionele-videocamera-2012

Sony HDR-AX2000e


De Sony HDR-AX2000e is als een anker op een woelige zee vol aanbieders van Full HD videoapparatuur. Elke zichzelf een beetje respecterende camerafabrikant bouwt tegenwoordig Full HD video in z’n digitale camera’s in. Dat zegt nog niks over de mate van professionaliteit van zo’n camera of videocamera, het geeft uitsluitend het formaat waarin gefilmd kan worden weer. En dat FULL HD tegenwoordig als gemeengoed wordt beschouwd weten we inmiddels wel maar ik zie u nog geen mooie vloeiende pan van het landschap maken of de scherpte van voor naar achter schuiven om het accent in uw film te verleggen met zo’n ieniemienie cameraatje in uw handen. De Sony HDR-AX2000e is bepaald niet geschikt voor de snapshotgeneratie maar is een videocamera met een hoog kwaliteitsniveau en een zeer flexibel instellingenniveau. U kunt er alle kanten mee op. Dus ook de goede. Het is typisch een camera voor de serieuze cinematograaf die z’n creativiteit niet wil laten remmen door een technische tekortkoming van zijn apparatuur. De sterke basis van de AX2000e geeft uw creatieve geest alle ruimte, en meer.

Uitmuntende basis

Om te beginnen maar eens even de belangrijkste kenmerken van de AX2000e op een rijtje. Maar liefst drie onafhankelijke CMOS-sensoren zorgen voor uitzonderlijk natuurgetrouwe kleuren, hoge lichtgevoeligheid en weinig ruis in uw materiaal dat in het moderne AVCHD formaat wordt weggeschreven op een dubbelslots geheugenkaart. Door de dubbele sleuf kunt u ononderbroken blijven filmen. De krachtige processor zorgt voor de sprofessionele-cam-mannelle verwerking en een vloeiend werkproces terwijl de lichtgevoelige Sony G-lens (3.5-6.3) met z’n enorme groothoek van 29.5mm ervoor zorgt dat iedereen in het plaatje zichtbaar is en blijft, zelfs bij grote groepen. Prachtige breedbeeld 16:9 opnames zijn ook zeer geschikt voor landschappen en mocht u helemaal achterin dat enorme weiland nou een konijntje spotten dan zorgt de 20x optische zoom ervoor dat u ook dat beestje moeiteloos fullsize in beeld kunt nemen. En dan hebben we het over echte optische zoom he! Geen namaak digitale zoom. In het geval u, met uw camera in de hand lopend, uw onderwerp wilt volgen, zorgt de ingebouwde - drieweg - stabilisatie ervoor dat het beeld rustig en shockproof blijft. Sony heeft met al deze basisfuncties een ongekend goed stukje professionaliteit in de markt gezet. Eens kijken of de extra’s ook nog iets leuks te bieden hebben.

externe-mic-aanwezigDe extra’s

Sony heeft uiteraard een microfoon ingebouwd in de AX2000e maar soms volstaat zo’n standaard mic gewoonweg niet, en al helemaal niet als u een interview wilt vastleggen en het gesproken woord daarin essentieel is voor het materiaal. Geen zorgen, er is wederom met u meegedacht en Sony heeft twee XLR-aansluitingen, waarop twee externe stereomicrofoons kunnen worden aangesloten, ingebouwd. Audiotechnisch zit het dus wel snor maar filmisch wilt u de regie natuurlijk ook volledig in eigen hand hebben. U wilt geen autostandjes maar gebruik maken van de handmatige mogelijkheden van de AX2000e met de onafhankelijke zoom-, scherpstel- en diafragmaringen. Zo houdt u de instellingen voor scherpstelling en belichting tijdens het opnemen in ’eigen beheer’. Ook alle andere opnameparameters van deze videocamera zijn volledig aanpasbaar en zorgen voor een ongekende creatieve vrijheid. Als extra modern handigheidje is het LCD scherm aanraakgevoelig en kunt u veel functies gewoon met de vinger bedienen. Precies zoals we dat de laatste jaren gewend (en verwend) zijn geraakt.

Neem het roer in handen

De basis en de extra’s aan boord van de Sony AX2000e zijn dus simpelweg uitstekend te noemen en menig concurrent kan een puntje zuigen aan dit model. Als u na een dag filmen in de studio komt, of gewoon op de bank thuis neerploft, plugt u de HDMI-aansluiting moeiteloos in de TV en kunt u breeduit genieten van het geschoten materiaal. Als u ook klaar bent met matroosje spelen kunt u de Sony HDR AX2000e morgen al in handen hebben en voortaan de kapitein zijn in uw eigen filmische avontuur. Vandaag besteld, morgen al in huis.

Bekijk de mogelijkheden in deze (engelstalige) youtubevideo:review door fOtOmOvO

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief