• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]

Is het een systeemcamera ?

 

Is het een spiegelreflex ?

 

Nee, 't is de nieuwe Pentax K-01 !

 

In 2 kleuren leverbaar

Nadat minstens een jaar geleden de geruchten begonnen was pentax niet alleen van plan de kleine Q te lanceren, maar ook een tweede spiegelloze camera met grote sensor.

De nieuwe Pentax K 01 is een revolutionair stukje techniek met geavanceerde functies en specificaties verpakt in een prachtige en duurzame aluminium behuizing ontworpen door Marc Newson.

Één van de hoogtepunten en onmiddellijke voordelen van deze systeem camera is de compatibiliteit met alle pentax k-mount lenzen vanaf 1975 tot nu.

 

 

Alle lenzen met k-vatting zijn geschikt op de k01Dit is ook gelijk het nadeel van de K01, want door die bestaande lenzen te blijven gebruiken moest wel dezelfde backfocus bewaard blijven en dat betekent dus een dikkere behuizing.

De K01 is voorzien van een nieuw ontwikkelde cmos sensor van 23,7mm bij 15,7mm oftewel dezelfde grote als bij de meeste digitale spiegelreflex camera’s met aps-c sensor. Deze extra grote beeldsensor van 16,28 megapixels effectief verzekert een razendsnelle uitlezing van de beelddata.

nieuwe 40mm XS

 

Tevens is de K01 ook voorzien van de nieuwe Prime M beeldprocessor, de opvolger van de Prime II, voor eersteklas prestaties bij video opname met een digitale camera met verwisselbare lens.

Door deze processor bied de K01 Full HD filmmogelijkheid in 1080p met 30fps in tegenstelling tot de 25fps bij de K5.

Enkele andere pluspunten van de K01 zijn: uitzonderlijk stil, extra hoog geplaatste interne popup flitser en een nieuwe versie 40mm die nog dunner is.

Met voor de rest bijna dezelfde functies als het paradeplaatje past de camera precies tussen het conventionele spiegelreflex geweld en de huidige line-up van systeemcamera’s.

 

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief