• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]

Sony-NEX-6-amsterdamSony NEX-6


Hands On Preview


De Sony NEX-6 is Sony’s jongste telg in de NEX-serie met nogal wat hoogstandjes aan boord. Wat direkt opvalt is Sony’s stap voorwaarts in de ’online wereld’. De NEX-6 is namelijk, net als de NEX-5R, voorzien van WIFI en heeft als groot voordeel dat uw foto’s onmiddelijk te delen zijn met vrienden op facebook of gelijk te zien zijn op uw smartphone cq tablet. De camera heeft nog meer trekjes waardoor de wereld van smartphones en cameras versmelten. Zo zijn er allerlei app’s downloadbaar voor de NEX-6 waarmee foto’s bewerkt, gedeeld of van een leuke tekst of filter voorzien kunnen worden. En daarna kunt u ze dus zo het internet opschuiven om te laten zien aan uw onlinevrienden. Easy as that! Dat smartphones een geduchte concurrent van digi-camera’s waren geworden was inmiddels wel duidelijk maar nu worden digitale camera’s als de NEX-6 ook serieus concurrent van de smartphone. Je kunt er nog net niet mee bellen maar de NEX-6 is wel te bedienen vanaf uw smartphone en de foto’s die u maakt kunt u ook gewoon bekijken op de smartphone. Zowel op IOS als Android phones, over goede integratie gesproken zeg. Het aantal downloadbare apps neemt ook elke dag nog toe aldus Sony. De NEX-6 is een stuk goedkoper dan de NEX-7 uit het hoogste segment en heeft het beste uit de NEX-5 en de NEX-7 serie in zich weten te verenigen. En dat tegen een prijs die haalbaar is voor de consument. Leest u even mee met welke hoogstandjes in de NEX-6 uw fotografenhart met kerst willen veroveren?


Dat is toch logisch?

Sony-NEX-6-met-korting


Voordat we de mooie extra’s bespreken eerst maar eens even de standaardzaken op een rijtje, en wat er alleen al standaard in deze Sony zit is bepaald geen kattenpis. Uiteraard stuurt de krachtige Bionz processor de camera met een 16 Megapixel APS sensor aan en lijkt het design behoorlijk veel op de NEX-7. Robuust, handelbaar, mooi maar tegelijkertijd ook verbeterd. Zo is de grip wat groter waardoor ie lekkerder in de hand ligt en de verfoeide movie-button van de 7-serie is verplaatst naar een plek waar je ’m niet telkens per ongeluk indrukt. Sony luistert overduidelijk naar geluiden van hun klanten. Verder natuurlijk de verwisselbare lenzen, de keuze tussen fotograferen in het standaardformaat 3:2 en het wat modernere breedbeeldformaat van 16:9, de mogelijkheid om naast JPG ook in RAW formaat te schieten wat uw bewerkingsmogelijkheden sterk uitbreidt en een ISO-bereik van 100 tot maar liefst 25600. Om het rijtje af te maken; 10 opnames per seconde, 10 verschillende scene-settings, diverse filters en full-HD filmen in MP4 of AVCHD formaat. Al die zaken die we ondertussen als standaard zijn gaan beschouwen zitten natuurlijk gewoon in de NEX-6, en dat is ook logisch. Wat de camera boven de rest van het veld doet uitspringen zijn nou net de extra’s en de innovatieve vooruitgang waar ze bij Sony zo goed in zijn.

Sony-NEX-6-body-foto-booms


Extra’s en innovaties


De al genoemde wifi is een grote innovatieve stap voorwaarts maar wat te denken van een geheel nieuw autofocus systeem? Waar concurrent Canon z’n tanden eerst nog stukbeet komt Sony nu met een Hybride Autofocussysteem op de markt. We zullen het niet al te technisch maken maar dit nieuwe autofocussysteem is revolutionair en kijkt niet langer door het hele bereik van de lens of iets al scherp is maar werkt een stuk intelligenter. Hierdoor wordt er sneller gefocussed maar ook erg belangrijk: het op en neer zoeken naar scherpte behoort tot het verleden. Dat op en neer gaan van scherp naar onscherp en weer terug was - vooral als je een filmpje schoot - erg storend voor de maker maar niet in de laatste plaats voor de kijker. De NEX-6 heeft een zeer scherpe viewfinder, eventueel voorzien van een mooi rubberkapje waar uw oog op past, en is voorzien van een uitermate helder LCD-scherm. De camera heeft zelf door waar u doorheen kijkt en maakt of de viewfinder of het lcd-scherm actief. U hoeft dus nooit meer knoppen in te drukken om te switchen. Het LCD-scherm is ook in allerlei richtingen wendbaar maar is iets beperkt in zijn beweging doordat de nieuwe viewfinder een beetje in de weg zit. Jammer, maar een futiliteit in het grote plaatje en zeker als je bedenkt dat er nog een derde viewfinder is.

camerabediening-via-smartphones
RAW en 3e viewfinder


De camera is te gebruiken als een point-en-shoot als je ’m lekker op de automaat zet en dat kan handig zijn maar dit beestje is toch wel een echte pro-consumer camera in hart en nieren. Alles is met de hand te bedienen. Zo kunt u zich uitleven in allerlei creatieve uitspattingen met diafragma’s, sluitertijden, verschillende witbalansen en de keuze voor het schieten in het JPG-formaat of het RAW-formaat. Het RAW formaat heeft als groot voordeel dat bij nabewerking op de computer alles nog mogelijk is. Eigenlijk is een raw-bestand te vergelijken met het ouderwetse negatief, een origineel vanaf waar verder gewerkt wordt naar de perfecte foto. Dat vakmanschap kan nu weer volledig tot z’n recht komen en geeft enorm veel voldoening aan veel (professionele) fotografen. Op de voorzijde van de lens zit nog zo’n leuk extraatje. De draaibare ring kan ofwel de zoom ofwel de focus bedienen en u weet dat een mensenhand en mensenoog toch nog altijd het beste zijn in voorzichtig inzoomen en scherpstellen. Daar kan geen focussysteem tegenop, ook geen hybride. Een leuke innovatie is de derde viewfinder die de NEX-6 biedt en deze zit niet op het toestel. Niet op het toestel? Nee, niet op het toestel dames en heren! Het beeld van de viewfinder is over te brengen via de wifi-functionaliteit naar het scherm van je smartphone, je ziet dan op je smartphone wat de camera ziet. Mooier nog, als je iets goeds ziet kan je ook direct via je smartphone afdrukken. Keer op keer. Je smartphone wordt zo een intelligente smart remote control.


Breed scala aan lenzen


Op de NEX-6 body kan een lichtsterke zoomlens van 16-50mm, een lekker handzaam formaat omdat je er veel kanten mee op kunt maar de lens erg compact - en dus niet zwaar - is. Uiteraard is deze lens van de kwaliteit die je van Sony gewend bent. Als je budget het toelaat is de tweede gangbare lens - de 55-210mm - een mooi verlengstuk van de eerste lens. Mooi om een portret mee te schieten of lekker diep in te zoomen op dat zeldzame vogeltje dat Nederland eens in de 20 jaar aandoet. Verder is er het brede scala aan lenzen in de NEX-serie beschikbaar en de mooi afgewerkte tasjes om uw camera in te vervoeren.

cash-back-sony-2012
Aanbieding


De Sony NEX-6 combineert de connectiviteit van de NEX-5 en de professionele insteek van de NEX-7 in één camera maar voor een prijs die een stuk lager ligt dan de NEX-7 en daar komt deze decembermaand nog eens een stukje extra voordeel bij; u krijgt maar liefst 75 euro terug van Sony op uw bankrekening als u voor 31 december 2012 een NEX-6 aanschaft. Aan deze cashback-actie kunnen wij van Foto Booms dan alleen nog toevoegen dat we de camera gratis bij u bezorgen en u weet... voor 22:00 uur besteld, betekent de volgende dag al in huis. Daarnaast is Foto Booms ook irl te bezoeken op de van Woustraat 242. U parkeert bij ons voor de deur voor welgeteld 10 cent per uur, alle tijd dus om u goed voor te laten lichten door onze ervaren en enthousiaste medewerkers. Wilt u iemand verrassen voor kerst dan kunt u ook terecht op 20 en 21 december als wij speciale kerst-inkoopavonden houden, en op zondag 23 december van 12 - 17 uur. Of bestel de Sony NEX-6 nu gewoon online.


Massage Amsterdam

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief