• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]

Ongezien spektakel in de lucht!

 

 

ruimte

 

Op 10 maart werden we getrakteerd op de komeet PannStarrs.

Deze komeet kon iedereen op aarde zien en was de grootste komeet sinds Hale-Popp in 1997. PannStarrs was in de schemering laag aan de hemel te zien in het westen tussen het sterrenbeeld Vissen. Daarna bewoog hij door naar het sterrenbeeld Andromeda en kwam steeds hoger te staan.Op 4 april stond de komeet PannStarrs 2.5 graden ten westen van het Andromedastelsel (M31) en leverde fantastische fotografische plaatjes op welke schitterend werden vast gelegd met Celestron sterrenkijkers.

 

 

space

Maar de PannStarrs was slechts een voorproefje op het schouwspel wat in november zal plaats vinden. Op 28 november 2013 passeert namelijk de komeet ISON ons. ISON wordt de helderste planeet in vele, vele eeuwen! De verwachtingen van deze komeet zijn nog groter dan die van komeet PannStarrs, sommige zeggen zelfs dat het de komeet van de eeuw gaat worden.

 

 

Dat staat of valt wel met zijn nauwe passage langs de zon, want als de komeet deze niet overleeft krijgen we niets te zien. Overleeft de komeet de zon wel dan kan zijn helderheid wel eens die van de volle Maan gaan benaderen. Er zijn geruchten dat hij zelfs 15x helderder wordt dan de maan en zelfs overdag zullen de komeet en zijn staart dan schitterend aan de hemel waarneembaar zijn.

 

Nog een leuk weetje: De staart van ISON schijnt zelfs 64.000 km lang te zijn.

 

Niemand die nu leeft, zal ooit zo iets gezien hebben. Het enige wat je nodig hebt om al dit moois te aanschouwen is een sterrenkijker, en deze zijn van Celestron al te koop vanaf EUR 44,00.

 

                                          sterrenkijker

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief