• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]

sony-a7-kopen

Sony A7 Tweeling

Ik weet niet wat dat is met Sony en of ik de enige ben die dat voelt maar ik vind ze toch vaak de verrassende factor in cameraland. Komt Nikon net nog met de D800E met een extreme 36 Megapixels waarvan je denkt dat niemand daar het komende jaar zelfs maar in de buurt zal komen, komt Sony kort daarna met een net zo grote sensor en als bonus ook nog een wat kleinere versie. De ’kleine’ Sony A7 heeft 24 megapixels en de Sony A7R telt er een onvoorstelbare 36. Beiden werken met de allernieuwste processor uit de Sony stal; de Bionz X. En dat belooft vuurwerk. Sony zet met deze twee modellen een stap voorwaarts in de samensmelting tussen de NEX-serie en de Alpha-serie, mooi is ook dat alle E- en alle A-lenzen gewoon op deze twee nieuwe monsters passen. Let wel op dat lenzen die speciaal voor APS-C sensoren waren bedoeld slechts een deel van de A7’s enorme sensor kunnen belichten. Het is uiteindelijk wel een fullframe-camera die A7. Dit jaar komen er bij introductie gelijk 5 lenzen voor de A7 in de winkels en er staan er nog 15 in de planning de komende tijd. Die lenzen heten dan (E-Mounted) FE-lenzen.

Kleine body vol met cutting edge technologie

Wat is er speciaal aan deze jongste Sony-telg? Het eerste is eigenlijk heel simpel maar als je vaak met je camera op stap bent wel heel erg belangrijk: de body is compact en licht. En niet zo maar compact en licht, de uitdrukking kleinste en lichtste Full-Frame camera op de markt is volkomen op zijn plaats. Er is geen camera zo klein met toch een fullframe-sensor. Een echte handelbare lichtgewicht dus en het zal je zeker verbazen wat ze dan toch allemaal nog in die zo compacte body hebben kunnen proppen. Niet misteverstaan natuurlijk die enorme sensor en krachtige processor maar daar blijft het niet bij. Wat dacht je van WIFI waardoor je je foto’s overal en nergens doodsimpel via je smartphone kunt delen op internet. Of wat te denken van de NFC (Near Field Communication) technologie waardoor de camera via je smartphone te bedienen is. NFC is de nieuwste technologie en al helemaal in camera wonderland. Bovenop de camera vind je een prachtige heldere zoeker, of - als je vanuit een wat moeilijke hoek wilt fotograferen - vind je op de achterzijde een kantelbaar superhelder LCD scherm. Bijna overbodig om te zeggen is dat de camera zowel spatwater als stofdicht is. Of je nou in een regenachtig Schotland of in een stoffige Sahara staat te fotograferen de A7 geeft geen krimp. Ons kikkerlandje kan ie dus al helemaal makkelijk aan.

sony-a7-prijs-2

A7 versus A7R

De supersnelle Autofocus is nou net waar de twee versies van elkaar verschillen. Niet dat de ene noemenswaardig sneller of beter is dan de andere maar de A7 gebruikt een Hybride Autofocus-systeem terwijl de A7R juist het traditionele Contrast Detectiesysteem gebruikt voor scherpstellen. Daarnaast mist de A7R het low-passfilter en dat is in dit geval geen gemis maar juist een goede zaak. Het licht bereikt de sensor nu namelijk in z’n meest rauwe vorm, zonder enige bewerking door een filter vooraf. What you see is what you get zeg maar. De ’gewone’ A7 beschikt over 24 megapixels, de A7R over 36 megapixels. Maar liefst een verschil van 50% maar let op... het aantal pixels zegt lang niet alles over een camera. Het is een samenspel van pixels met andere factoren al heeft Sony die andere factoren in deze body’s wel optimaal uitgenut. Verder zagen we al eens eerder bij bijvoorbeeld de Nikon D800E (die ook zonder lowpass-filter werkt) dat deze pixels alleen bij bepaalde diafragma’s (rond de 5.6 portret) en bij de JPG-versies echt tot hun recht komen. In de RAW-bestanden was nauwelijks verschil zichtbaar. Volgens de geruchtenmachine gebruikt Sony dezelfde sensor als die in de Nikon zit gebouwd. Maar dat is een gerucht dat ik nog niet bevestigd heb gekregen.

Beschikbaarheid

De A7-tweeling is op het moment van schrijven nog niet in Nederland beschikbaar. Je zult nog een paar nachtjes moeten slapen want volgens de laatste berichten bevindt de camera zich momenteel ergens op een boot tussen Spanje en Nederland en komt die boot omstreeks half november aan. Mooi op tijd nog voor pakjesavond maar voor de echte liefhebber is twee weken nog tergend lang wachten. Wil je ingelicht worden zodra de camera bij ons in de winkel ligt klik dan even op deze alert voor de Sony A7 of de alert voor Sony A7R link. Je krijgt dan een mailtje zodra de camera bij ons binnen is. Bekijk tot die tijd de A7 of de A7R alvast in onze webshop.Review door DFclub

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief