• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
Actiecamera’s: te land, ter zee en in de lucht

Kruipend, rennend, zwemmend, duikend en vliegend foto’s en video’s maken, niks is tegenwoordig te gek. Wat is de stand van zaken in 2017? Licht, geluid, actie: blijf bewegen!

dauguerro type

In de oertijd van de fotografie moest je de studio in voor een portret, werd je hoofd in een klem gezet en moest je minutenlang stilzitten anders werd de foto een wazige, bewogen vlek. Niks mocht bewegen, het onderwerp niet en de camera al helemaal niet, die stond natuurlijk vast op een statief.

Fast forward naar 2017 en fotografie is een totaal andere tak van sport. Letterlijk, want alles en iedereen mag bewegen tegenwoordig! En het allermooiste is: spannende of zelfs bloedstollende actiefoto’s en -video’s maken is niet langer voorbehouden aan professionals, iederéén kan het!

Stabilisatie in het kwadraat

Stabilisatie van lenzen en camerabody’s is tegenwoordig gemeengoed, en dat helpt prima tegen trillingen en kleine bewegingen. Maar ga je lopen of rennen, dan moet er serieuzer gestabiliseerd worden, zeker voor video. Voorheen kon dat alleen met peperdure en loodzware steadicam apparatuur voor de Hollywood pro’s. Maar dat is voltooid verleden tijd. Iedereen kan als een Jan de Bont aan de slag met de Zhiyun Crane Gimbal stabilizer. Deze handzame gimbal is geschikt voor nagenoeg alle spiegelloze compact- en systeemcamera’s met een gewicht tussen de 350g en 1800g. Het resultaat is verbluffend. Hier een review:

Om het ons nog makkelijker te maken heeft Zhiyun nu ook een vergelijkbare maar kleinere gimbal om de smartphone te stabiliseren, de Smooth II. Meer van de actioncams zoals GoPro? Geen probleem, ook daarvoor zijn handige steadicams beschikbaar.

Sportief bezig

Over actioncams of sportcamera’s gesproken, die heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. GoPro blijft natuurlijk aan de weg timmeren met alweer de vijfde generatie, de GoPro Hero 5. Maar de concurrentie zit bepaald niet stil. En omdat we het hier vooral over beweging en stabilisatie hebben: bekijk eens onderstaande vergelijking tussen de GoPro Hero 5 en de nieuwste van Sony, de FDR-X3000 met B.O.SS-beeldstabilisatietechnologie:

Vroeger mocht een fotograaf alleen met water spelen in de doka. Nu zwemmen en zelfs duiken we in het zoete of zoute water, samen met je favoriete camera. Aan keuze geen gebrek, of het nu gaat om waterdichte behuizingen of kant-en-klare onderwatercamera’s. Kom op, op zoek naar clownvissen en dolfijnen! Ook in het zwembad...

Vlieg met me mee

Voor het gebrek aan vleugels hebben we tegenwoordig een uitstekend alternatief: drones. Ook daar gaan de ontwikkelingen “vliegensvlug” en buitelen concurrenten over elkaar heen met steeds betere, geavanceerdere modellen. Met de DJI Phantom 4 is een nieuwe standaard gezet in beeldkwaliteit, stabilisatie, autonoom vliegen en filmen. En er komt alweer een nieuw type aanvliegen: de DJI Mavic Pro. Ook de fans van FPV (First Person View) komen aan hun trekken met de videobrillen van FatShark. Een spectaculaire ervaring, je stijgt bijna zelf op, dus denk eraan: vlieg veilig.

Kortom, zoals een oude Griekse wijsgeer al eens zei: alles beweegt. Ook camera’s. Tijd voor actie!

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief


Leasen van Sony apparatuur tegen 0% rente.