• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
Wat is de beste compactcamera?

Uitgebreide test van vier betaalbare krachtpatsers met eersteklas beeldkwaliteit en lichtsterke lens

Er zijn veel soorten en merken compactcamera’s, maar er is één categorie die eruit springt. Simpelweg omdat die camera’s veel mooiere foto’s en video’s maken: de compactcamera’s met een relatief grote sensor van 1 inch (1"). In combinatie met een lichtsterke zoomlens bieden deze ongelooflijk veel waar voor je geld, en dat in broekzakformaat!

Technologiesite Tweakers testte vier 1"-compactcamera’s, de Canon PowerShot G7 X II, Panasonic Lumix LX15, Panasonic Lumix TZ100 en de Sony Cybershot RX100 III. Ze ontlopen elkaar niet veel, de verschillen zitten vooral in zaken als een betere lens, meer zoombereik, een fijne grip of een zoeker.

Fotofinish

Panasonic Lumix LX15 "De Canon is het betaalbaarst en de TZ100 een is ideale allround travelzoom. Toch ging de eindstrijd wat ons betreft vooral tussen de Panasonic LX15 en de Sony RX100 III, die wat prijs betreft zeer aan elkaar gewaagd zijn. Het was zowat een fotofinish, maar wat ons betreft heeft de RX100 III met krappe marge de beste papieren", luidt de conclusie van Tweakers.

Deze test ging tussen vier camera’s in hetzelfde prijssegment. Er zijn ook prima alternatieve 1" compactcamera’s die qua specificaties en prijs lager zitten, zoals de Canon Powershot G9Xen de voorganger van de huidige testwinnaar, de Sony Cybershot DSC-RX100 II.

Aan de andere kant zijn er ook 1" compactcamera’s die qua specificaties en prijs hoger zitten, zoals de Sony Cybershot DSC-RX100 IV of de nieuwste versie, de Sony Cybershot DSC-RX100 V.

Onze eigen conclusie over 1" compactcamera’s: de keus is enorm, evenals de kwaliteit!

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief


Leasen van Sony apparatuur tegen 0% rente.