• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
Zhiyun Crane vs. Moza AIR: welke gimbal is de beste?

Twee semiprofessionele stabilizers voor video, elk met eigen voordelen

Stabilisatie voor video wordt steeds populairder. En logisch ook: geen schokkerige filmpjes filmpjes meer, maar soepele camerabewegingen en vloeiende beelden die een lust voor het oog zijn.

Technologie die voorheen alleen toegankelijk was voor Hollywood is nu beschikbaar voor iedereen! En de ontwikkelingen gaan razendsnel.

Moza AIR vs Zhiyun Crane

Zo hebben we nu de splinternieuwe Moza AIR, van fabrikant Gudsen. Een semiprofessionele gimbal voor compact-, systeemcamera’s en DSLR’s. In eerste instantie lijkt deze veel op de Zhiyun Crane, die we ook hebben. De Moza AIR heeft echter een aantal voordelen, we zetten ze op een rij:

+ De Moza heeft een groter draagvermogen, tot maximaal 2,5 kg. De Zhiyun kan tot 1600 gram dragen.

+ Het pakket is completer. Zo wordt de Moza AIR geleverd met een klein statief, handig voor het afstellen en kabels voor Sony, Panasonic en Canon camera’s.

+ De Moza AIR is eenvoudiger in te stellen en te kalibreren dan de Zhiyun.

+ De app is beter en heeft meer opties. Beschikbaar voor iOS, de Android versie komt eraan. De ‘ZY Play’ app voor de Zhiyun Crane werkt momenteel nog wat minder soepel.


De Zhiyun Crane heeft ook voordelen ten opzichte van de Moza: hij is iets lichter, heeft een langere accuduur en is al iets verder doorontwikkeld, onder meer met firmware updates.

Nog enkele gimbal tips:

  • Ga niet overhaast te werk. Loop de stappen voor calibratie en instellingen zorgvuldig door. Zorg voor optimale balans voor je de gimbal activeert, dan functioneert het geheel veel soepeler en hoeven de stabilisatiemotoren minder hard te werken, dat scheelt ook aanzienlijk in accuverbruik.

  • Gebruik, als het gewicht het toelaat, een release base en snelkoppelingsplaatje. Zo kun je veel sneller je camera van de gimbal halen en er weer op zetten om bijvoorbeeld de accu te verwisselen.

  • Pas op met verticale bewegingen. Gimbals stabiliseren voor pan, tilt en roll. Dit betekent dat verticale (op en neer gaande) bewegingen er wel vloeiend uitzien, maar niet worden gecompenseerd. Dus loop of ren met gebogen knieën, zodat je lichaam, hoofd en armen zo min mogelijk op en neer gaan.

Gudsen Moza Gimbal AIR

Gudsen Moza Gimbal AIR

De Moza Air is niet zomaar een gimbal, het is een volledig stabilisatiesysteem voor zowel de fotograaf, als de videograaf.


Zhiyun Crane Gimbal professionele stabilizer V2

Zhiyun Crane Gimbal professionele stabilizer V2

De Zhiyun Crane is een professionele stabilizer geschikt voor nagenoeg alle spiegelloze compact- en systeemcamera’s met een gewicht tussen de 350g en 1600g.


Succes en veel vloeiend videoplezier!


Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief


Leasen van Sony apparatuur tegen 0% rente.