• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]

Betere foto's met een polarisatiefilter

Regelmatig krijgen wij de vraag waar een polarisatiefilter precies voor dient. Sommige mensen gebruiken dit filter als beschermingsfilter. Hoewel zo’n filter natuurlijk bescherming biedt, is het vooral een effect filter. Maar wat doet zo’n filter nou precies? Er bestaan twee soorten polarisatiefilter. Een lineair polarisatiefilter werd vooral bij analoge fotografie gebruikt om het contrast te verhogen in de foto. Tegenwoordig gebruiken we eigenlijk uitsluitend nog een circulair polarisatiefilter. Dit filter bestaat uit twee glaasjes waarvan u de voorste kan ronddraaien. Elk van deze twee glaasjes zorgen voor een andere trilling van de lichtgolven. Hiermee wordt het licht dus gefilterd. Het gefilterde licht heeft drie voordelen: Blauwere luchten, beter contrast en u kan ’door’ water en glas kijken.

Het polarisaiefilter wordt ook wel de zonnebril voor uw camera genoemd. U gebuikt hem dan ook vooral op dagen wanneer u zelf ook een zonnebil draagt.

Laten we de eerste twee voordelen eens bekijken. Vochtdampen in de lucht reflecteren licht. Daarom is het contrast vaak niet ideaal in een foto. Hetzelfde geldt voor de blauwe lucht. Door het polarisatiefilter juist in de stellen (door te draaien), krijgt u een prachtige, diep blauwe lucht. Witte wolken steken nog mooier af tegen deze blauw lucht. U realiseert hiermee een schilderachtige lucht op uw foto’s, waarvan de kijker zal zeggen: "Wauw!".

Het derde voordeel, is het filteren van lichtreflecties. Het gereflecteerde licht in water of op glas, wordt gefilterd. Hiermee kijkt u door de reflecties heen. U kijkt dus probleemloos naar de bodem van een beekje, of door een winkelruit. Dit effect is wederom te realiseren door de draaien aan het filter.

Deze filters worden natuurlijk geleverd in verschillende kwaliteiten. Voor een kwalitatief hoogwaardig filter, adviseren wij de filters van Rodenstock of Hoya. Voor de meeste objectieven biedt Rodenstock een goed filter aan. Zij zijn goed van kwaliteit, mooie coating en een stevig frame. Mocht u een professioneel objectief hebben, dan adviseren wij te kijken naar de Hoya filters. Wij bieden van hen de Fushion lijn aan. Dit zijn momenteel de beste filters op de markt, met de hoogst haalbare kwaliteit. Standaard hebben deze filters een dun frame, wat belangrijk is bij groothoek lenzen. Wat werkelijk uniek is, is de coating. Dit is een harde, anti-statische coating. Vuil en vocht hecht niet aan het glas. Dit komt de levensduur van het filter ten goede! De helderheid van deze coating is dusdanig hoog, dat er geheel geen kwaliteitsverlies is wanneer u dit filter gebruikt. Hieronder ziet u één stuk glas met verschillende soorten coating. De onderste is de coating van de Hoya Fushion lijn. U ziet dat deze het minst reflecteert en de beste afbeelding geeft. Wij hebben ditzelfde voorbeeldfilter in de winkel liggen en deze mag u altijd vrijblijvend komen bekijken.

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief


Leasen van Sony apparatuur tegen 0% rente.