• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]

Fotografeer de kleuren en details van de herfst

Het meest sfeervolle seizoen van het jaar staat weer voor de deur: de herfst. Sfeervol? Jazeker, met het kleurenpallet dat de herfst in de natuur biedt, zijn sfeervolle, warme foto’s gegarandeerd. Fotograferen in de herfst biedt veel mogelijkheden qua landschapsfotografie, maar ook op het gebied van macrofotografie. De natuur blinkt dan namelijk uit in prachtige details.

Dauw

Deze details beginnen al vroeg in de ochtend, wanneer het dauw van de bladeren drupt. Met een goede macrolens is dit prachtig vast te leggen. Maar ook compact camera bezitters kunnen hun hart ophalen, veel compact camera’s beschikken ook over een kwalitatief goede macrofunctie. Uitblinkers op dit gebied zijn de Sony DSC-HX60VB en de Ricoh WG-50. Je moet je wekker er wat vroeger voor zetten dan normaal, maar dan heb je ook prachtige foto’s. Behalve de dauwdruppels zelf, is het ook een uitdaging om te proberen een reflectie van een ander blad of bloem te vangen in de druppel.

Paddenstoelen

Paddenstoelen, de kroonjuwelen van de herfst, leveren altijd mooie foto’s op. Probeer er op te letten als je paddenstoelen fotografeert, dat je je niet alleen bezig houdt met de paddenstoel, maar ook met de rest van het plaatje. Probeer een mooi evenwichtige foto te maken zowel in kleur als in samenstelling en zorg dat er geen storende elementen in je foto terecht komen. Vanzelfsprekend staat je flitser uit, gebruik een (mini)statief en de zelfontspanner als de foto anders te donker wordt. Op deze manier kun je de sluitertijd langer maken, zodat je foto lichter wordt. En dat zonder bewegingsonscherpte.

Vang het licht

Probeer zo veel mogelijk te letten op licht, kleur en de combinatie daarvan. Nóg mooier dan een paddenstoel in het bos is als daar net dat straaltje zon op valt. Ga zo staan dat je het mooiste licht dat er is, met je foto vangt.

Ten slotte: vergeet niet een vuilniszak mee te nemen, zo krijg je geen natte knieën bij het fotograferen tijdens dit vochtige seizoen!

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief


Leasen van Sony apparatuur tegen 0% rente.