• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]

Nieuw: Panasonic Lumix DC-G9

Van Panasonic hebben wij een uitnodiging gekregen om de nieuwe Lumix DC-G9 te komen testen. Ditmaal niet in een conferentiezaal of een beurs. We mochten mee naar Lissabon om deze nieuwe krachtpatser van Panasonic eens echt te testen. De specificaties zijn indrukwekkend te noemen. Uiteraard is de camera uitgerust met de nieuwe MFT 20,3 megapixel Live MOS Sensor, burst tot 60 beelden per seconden, 4K videofunctie, 6K fotofunctie en een autofocus snelheid van 0,04 seconde. De camerabody, die al deze specificaties samenbrengt, is op zichzelf al indrukwekkend: verlicht top-LCD, zeer grote 0,83x zoeker, weersbestendig en dubbel SD-kaart slot. Maar wat biedt deze camera aan de fotograaf?

De Panasonic Lumix DC-G9 is echt gemaakt voor de natuurfotograaf. Daarom is de camera snel en robuust. Het eerste argument daarvoor is de weersbestendigheid. Of het nou waait, regent of vriest, de camera kan het aan. Er is daardoor geen enkele reden meer om een foto niet te maken. In de natuur heeft u het niet altijd voor het kiezen met welke lichtomstandigheden u werkt. Panasonic heeft met alle omstandigheden rekening gehouden. Met de grote 0,83x OLED Live Viewfinder heeft u uw onderwerp altijd in het zicht. Hoeveel daglicht er ook aanwezig is, het beeld blijft helder zichtbaar. Wanneer u veel fotografeert vanaf statief, zal u het top-LCD zeker kunnen waarderen. Dit verlichte schermpje op de bovenkant van de camera geeft u direct informatie over de belichtingswaardes, witbalans, fotokwaliteit, batterijstatus en geheugenkaarten. Een uitgebreide functie die tot voorheen alleen op de betere spiegelreflexcamera’s te vinden was. De functie die niet vergeten mag worden, is de startrailfunctie. Sterren kan u het mooist fotograferen wanneer er zo min mogelijk lichtvervuiling aanwezig is. Daarvoor werkt u dus in een zeer donkere omgeving. Het standaard licht van uw LCD kan dan als zeer fel ervaren worden. Panasonic heeft hier de nieuwe G9 een functie ingebouwd, waarbij het LCD alleen rood tinten weer geeft, met een zeer zwak licht. Hiermee bekijkt u uw compositie en beoordeeld u uw lichtwaardes, zonder last te krijgen van uw ogen.

Een bijzonder punt waar we zeker niet aan voorbij willen gaan, is de zoeker. Zoals we gewend zijn van systeemcamera’s, is het een realtime digitale zoeker. Deze verlichte, hoge resolutie zoekers zijn al tijden een volwaardige vervanger van de optische zoeker. De zoeker van de Lumix DC-G9 is de grootste digitale zoeker die momenteel te vinden is in systeemcamera’s. Hoewel dit een duidelijk beeld en goed overzicht geeft, kunnen brildragers dit juist als onoverzichtelijk ervaren. Daarom biedt Panasonic u de optie om een kleiner beeld weer te geven in de zoeker. Deze schakeling tussen twee formaten zoeker is werkelijk uniek en een welkome toevoeging.

Maar deze informatie hadden we natuurlijk van een papiertje kunnen lezen. En we hebben de camera niet voor niets mogen testen. Het eerste wat bij het uitdelen van de camera opviel, was de ergonomie van de camera. Het formaat van de afgeronde grip zorgt er voor dat de camera heel natuurlijk in de hand ligt. Dit is hoe een camera hoort te voelen! De weldaad aan knoppen bevestigen de natuurlijke werking van de camera, zonder intimiderend over te komen. Het is meteen duidelijk dat elke gebruiker hier direct mee overweg kan.

De Lumix DC-G9 is één van de snelste camera’s van het moment. Dit mochten we uitgebreid testen op een strand in Lissabon. Tijdens het fotograferen van snel bewegende onderwerpen, bleken de focus en burstsnelheid zich moeiteloos te meten met de snelheid van de onderwerpen. We maakte de ene scherpe foto na de andere.

Hard tegenlicht en scherpe contrasten is een probleem voor elke camera. Het tegenlicht brengt de autofocus en de lichtmeter van slag. Het uiteindelijke resultaat is meer een gok dan wetenschap. Maar ook hier liet de Lumix DC-G9 zich niet uit het veld slaan. De focus had slechts een enkele misser, maar zat zeker in 98% van de foto’s op de goede plek. De belichting was zeer constant en vertoonde dus weinig verschillen. Dit is voor elke fotograaf een absolute must. De Panasonic Lumix DC-G9 laat zonder problemen zien dat het een camera is waar je keer op keer op kan vertrouwen.

De Panasonic Lumix DC-G9 zal vanaf januari leverbaar zijn voor een bodyprijs van € 1699,-. Persoonlijk kunnen we niet wachten tot hij komt.

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief


Leasen van Sony apparatuur tegen 0% rente.