• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]

De Bloggie

wat-is-een-bloggie

De bloggie? Wat is dat een bloggie?

Sony Bloggie MHS-PM5K

Ik sla de Dikke van Dale er maar eens op na. Dat geeft geen resultaten op bloggie, het woord bestaat dus schijnbaar niet en het dichtst in de buurt nog komt het woord blog; blog het, de; o en m -s (verk van) weblog, maar daar word ik niet echt veel wijzer van. Toch is het een woord dat zijn entree, en opmars, best eens zou kunnen gaan maken in 2010. Een bloggie is namelijk een nieuw produkt van Sony, voluit genaamd de Sony Bloggie MHS-PM5K. Het apparaat komt in wit, zwart, turqoise en zelfs roze, en zou door zijn leuke functionaliteit wel eens de hit van het jaar kunnen gaan worden op het gebied van videoapparatuur. Ik zie goede mogelijkheden in de blogwereld op internet. Heel veel mensen houden over net zoveel onderwerpen hun persoonlijke of publieke blogs bij. Deze blogs onderscheiden zich vaak door het veelvuldig en kleurrijk gebruik van foto’s maar de laatste tijd ook steeds meer door het gebruik van video. Youtube in het klein zeg maar en dan vaak zeer lokaal gericht op een groep vrienden of mensen met dezelfde interesse.

Onderscheidend vermogen

sony-bloggie-mhs-pm5k-videocameraNu zijn er natuurlijk zat videocamera’s en digitale camera’s met filmpjes-functionaliteit verkrijgbaar op de markt die op zich uitermate geschikt zijn voor dit doel maar de bloggie kan net iets anders. Weet u nog een aantal jaren terug dat bepaalde camera’s panorama-foto’s konden maken. Althans u als fotograaf draaide 360 graden rond, nam telkens een nieuwe foto en thuis kon uw software die beelden zo aan elkaar stitchen dat er een hele mooie panoramafoto ontstond waarin je om je heen kon kijken. Prachtig gevonden maar best arbeidsintensief en ook nog eens geen video natuurlijk. Nu is die functionaliteit ook beschikbaar voor video. De Sony Bloggie heeft niet alleen een zwenklens maar ook een 360 graden videolens en geheel automatisch wordt daar een flimpje van gefabriceerd waarin de uiteindelijke kijker naar hartelust om zich heen kan kijken in het videofragment. Subliem toch, een soort van bewegend google streetview en dat allemaal binnen handbereik want de prijs is niet de killer in dit verhaal. Hopelijk heeft ziezozuid snel genoeg voldoende sponsors om zo’n cameraatje aan te schaffen en u op dit soort 360 graden filmpjes te trakteren.

sony-bloggie-360-graden-lensVoorbeeldfilmpje

Nog niet overtuigd? Bekijk het demofilmpje van de sony bloggie links maar eens en dan praten we verder.

Specificaties: ; 5MP, Full HD-video (1920x1080), zwenklens, 360 Video, USB en software voor opnamen delen, 6,1 cm-LCD (2,4"). 360 Video-lens en een Memory Stick (4 GB) meegeleverd.

De nieuwe bloggie is uit.

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief