• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]

Panasonic Lumix DMC-LX5

panasonic-lumix-lx5-nieuwDe opvolger van de populaire Panasonic LX3 heeft na twee jaar stilte het daglicht gezien en is officieel onthuld. Het is een jongetje geworden en Panasonic noemt ’m de Lumix DMC-LX5. Dit laatste model heeft een nieuw ontworpen sensor, een langer zoombereik en een betere controle layout zonder iets fundamenteels te wijzigen aan de bestaande formule voor dit model.

Het heeft nu een 24 tot 90 mm equivalente lens met een heldere F2.0-3.3 maximaal diafragma. U heeft dus een bredere keuze voor uw compositie. In de kleine body zit een relatief grote sensor van 10 megapixel. De body zelf is nauwelijks veranderd ten opzichte van de voorganger de LX3. De kleine veranderingen zitten ’m in een verbeterde handgrip, 1-knops bediening voor movies en een 1:1 keuze qua aspect ratio zit gewoon op de buitenkant en bedient dus makkelijk. Het meest opvallend is de connector waarmee de elektronische zoeker: DWM-LVF1 vastgezet kan worden. Deze zoeker werd voor het eerst gezien met de introductie van de GF1.

De LX5 kent nu ook het AVCHD lite formaat voor de 720p video’s. De image stabilisatie komt met Panasonic’s eigen Power O.I.S handtekening. De camera is nog niet beschikbaar en wordt eind augustus verwacht. De camera zal dan rond de 499 euro moeten opbrengen.

lumix-lx5-witOpvallende zaken

De herontworpen user interface is nu makkelijker te bedienen doordat de LX3’s joystick vervangen is door het GF1-achtige klikbare draaiwieltje. Het bedient allemaal net wat makkelijker. De externe aspect ratio knop nodigt uit om ’m te gebruiken. In movie modus kunt u nu ook zoomen tijdens het opnemen. Het handmatig aanpassen van sluitertijd en diafragma kan ook erg handig blijken. De nieuw ontwikkelde superheldere F2.0 ultra wijde lens van 24mm (LEICA DC VARIO-SUMMICRON) zorgt voor zo min mogelijk vervorming en levert true to life plaatjes op met een uitstekende resolutie en crispy details. Kwaliteit en de mogelijkheid zelf creatief bezig te zijn maakt deze compact camera een topper. Door het brede bereik van de lens van 24mm wijd tot 3.8x zoom (90mm) is deze camera erg flexibel in het gebruik.


panasonicDe sensor in de camera is nieuw ontworpen en kan goed omgaan met overdadig licht of juist met lage lichtcondities. Ondanks de goede performance en de gelijkgebleven body van de camera is de batterijduur toch verlengd naar 400 foto’s op 1 enkele acculading. U zult dus niet opeens halverwege uw fototrip zonder prik komen te zitten. Door gebruik te maken van de zeer gevoelige sensor en de lens mag het minimale verlichtingsniveau in moviemode zelfs zakken tot 3 lux. Erg leuk aan de lx5 is ook het feit dat u de camera kunt instellen om in elke beschikbare aspect ratio (4:3, 3:2 or 16:9) een foto te nemen waarna u rustig kunt bekijken welke verhouding de mooiste plaat opgeleverd heeft.

Kortom, Panasonic komt na twee jaar met een gedegen opvolger van de LX3; De LX5 - balans tussen kwaliteit en creativiteit. Binnenkort verkrijgbaar in dit theater.

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief