• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]

sony-camera-alfa-55Sony SLT Alpha A33 en A55


Sony’s nieuwste camera’s met onderling uitwisselbare lenzen, de SLT Alpha A33 en A55 kunnen wel eens de geschiedenis ingaan als revolutionair op het gebied van nieuwe technologie.

Een nieuwe methode zorgt ervoor dat de mechanische spiegelreflex camera’s niet langer uniek zijn qua snelheid en autofocus. 10 beelden per seconde is nu gewoon haalbaar met de nieuwe Sony A55 en dat zonder dat een spiegel telkens om hoeft te klappen. Het beeld gaat nu namelijk voor 70% DOOR de spiegel heen naar de sensor in plaats van dat de spiegel weg moet klappen om exposure mogelijk te maken. De overige 30% wordt gestuurd naar de autofocus waardoor continue live autofocus mogelijk is. Deze technologie zou de ’oude’ spiegelreflexcamera wel eens zwaar ouderwets kunnen maken binnen 5 jaar. Gelukkig blijft het geluid van de sluiter wel gehandhaafd want deze sluiter is wel nog steeds mechanisch.

flipscreen-sony-a33Gevolg van deze nieuwe technologie is ook dat in videomodus de autofocus perfect werkt. Een gefilmd object dat beweegt met een snelheid van 50-80 kilometer per uur blijft op deze manier vlijmscherp in beeld. En dat alles doordat Sony de optische zoeker vervangen heeft door een elektronische en de spiegel niet langer te laten bewegen. De combinatie van autofocus en een semi doorlatende spiegel is een technologische doorbraak en gaat niet alleen voor Sony maar voor de hele cameramarkt gevolgen hebben.

De Sony A33 camera heeft dezelfde cmos sensor als de eerder besproken Nex3 en Nex5; een 14megapixel sensor. De sensor van de A55 is echter een nieuwe en biedt ruimte voor 16.2 megapixels, Sony’s hoogtste resolutie tot nu toe in een APS-C formaat sensor.

Zowel de Sony A55 als de A33 kunnen filmpjes maken in full hd 1080p. De camera levert dus ook niks in op een ander gebied. Foto en film zijn beiden van uitstekende kwaliteit. Sterker de europese versie van de camera heeft ook nog een ingebouwde GPS en dat kan verdomd handig zijn. Zo is de Ipad van Apple al in staat alle foto’s gemaakt met een GPS-camera op een Googlemap voor u te plaatsen. U ziet dus per straat, buurt, stad of land waar u foto’s genomen heeft. Soms is dat ook erg handig bij het terugzoeken van een bepaalde foto.

Deze camera, die het spiegelrelfexlandschap opnieuw zal inrichten, is vanaf heden verkrijgbaar bij Foto Booms tegen, zoals u van ons gewend bent, de scherpste prijs.
Continue autofocus door lichtdoorlatende spiegel.

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief