• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]

nikon-d-7000Nikon D7000 review

Krijgt uw creativiteit handen en voeten?

Nikon presenteert vandaag de nieuwe Nikon D7000 spiegelreflexcamera in de consumentenmarkt. Een tijdlang waren er geruchten dat deze D7000 de opvolger van de D90 zou zijn maar het blijkt toch een nieuwe camera in de midrange-sectie te zijn. Nikon stelt dat deze camera uw creativiteit handen en voeten gaat geven. Laten we eens kijken of Nikon uw creativiteit echt op het ´digitale papier´ weet te krijgen en deze belofte gestand doet.

Aan de sensor hoeft het in ieder geval niet te liggen. Met 16 megapixels valt er niets te klagen, tot A3 kunt u er makkelijk mee uitprinten op hoge kwaliteit. En hoewel 16 megapixel fors te noemen is blaast dit enkele feit ons nog niet van onze voeten. De ISO range dan? De hoge ISO-gevoeligheid (100-6400) is handmatig uitbreidbaar tot een boost van 25.600 ISO. Dat ziet er al beter uit, 25600 ISO daar kun je mee thuiskomen. Dan is er ook nog HD 1080p Video met een mogelijkheid tot externe opname van stereogeluid. Wie wat serieuzer wil filmen met de Nikon D7000 zal een externe microfoon zeker moeten overwegen. Hoewel in het begin veel kritiek kwam op video in DSLR camera´s, begint deze kritiek nu snel te verstommen om plaats te maken voor indrukwekkende HD videoclips. Bekijk u onderstaand filmpje volledig geschoten met de D7000 maar eens. Jawel, nu beginnen we toch echt in de buurt te komen van creativiteit die realiteit wordt.De camera komt met ingebouwde videosoftware. Zo kun je snel en op locatie het videomateriaal naar eigen wens bewerken. Ook hiermee kunt u dus direct aan de slag met uw creativiteit. Wat betreft video doet Nikon haar creativiteits-belofte wel degelijk gestand dus.

nikon-d7000-dubbel-geheugencompartiment

2 geheugenkaarten en 6 beeldjes per seconde

De D7000 beschikt over twee geheugencompartimenten voor 2 geheugenkaartjes. Dat zal onze creativiteit niet verhogen maar het remt ons ook zeker niet. Als de eerste kaart vol is kunt u verder gaan op de tweede kaart of u kunt foto´s en video´s gescheiden van elkaar bewaren op twee geheugenkaartjes. Een backup maken is ook mogelijk, handig voor op vakantie. Ook de meest recente generatie kaarten, SDXC(*1) wordt ondersteund. Het feit dat er twee geheugenkaartjes in zitten en je dus wellicht opnames simultaan en dus sneller zou kunnen wegschrijven komt niet tot uiting in het aantal foto´s per seconde dat de camera kan opslaan. 6 beeldjes per seconde tot een maximum van 100 beeldjes. Zeer behoorlijk hoor maar de echte toegevoegde waarde van twee kaartjes ontgaat ons nog even. Stoer staat het in ieder geval wel. De enorme range aan lenzen die verkrijgbaar zijn voor deze Nikon geeft u wel de vrijheid uzelf volledig uit leven.


evolutieWel vooruitgang, niet revolutionair
Al met al is de D7000 een camera in het midrange segment waar de serieuze amateur goed mee uit de voeten zal kunnen. U zult er prima foto´s mee kunnen maken op een hoog megapixel niveau maar heel erg creatief wordt het nou ook weer niet op fotogebied. Voor video ligt dat anders, daar kunt u uw hart volledig aan ophalen. Wie had dat 2 jaar terug gedacht van een dslr-camera? Nikon heeft met deze uitbreiding van haar assortiment een gedegen camera neergezet met leuke extra´s en een stuk vooruitgang. We praten dan wel over evolutie en niet in termen als revolutie.

fbbiggerWist u trouwens dat u Foto Booms tegenwoordig ook als FotoBooms via Twitter kunt volgen?

(*1) Met SDXC is een opslagcapaciteit beschikbaar van minimaal 48GB, maar dit zal de komende jaren telkens verdubbeld worden naar een indrukwekkende 2TB opslag.

Klik hier voor het complete nieuwsarchief

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief