• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]

sony-nex-vg10e-verwisselbare-lenzenSony NEX-VG10e

De eerste videocamera met verwisselbare lenzen

Op onze spiegelreflexcamera’s en ook op onze compactcamera’s zijn we gewend van lens te kunnen wisselen. Soms vraagt het onderwerp, de compositie of de situatie om net even een andere lens voor het beste resultaat. Een wat bredere hoek, wat meer tele of juist wat meer lichtgevoeligheid, het kan allemaal op fotocamera’s. Ben je een videofanaat dan had je deze mogelijkheid niet en moest je altijd met dezelfde lens je shots proberen te maken. Sony heeft daarover nagedacht en brengt nu de eerste commerciële videocamera met verwisselbare lenzen op de markt; de NEX-VG10e.

Sony’s aankondiging dat het de eerste consumenten videocamera met verwisselbare lenzen op de markt gaat brengen zou wel eens het grootste nieuws van 2010 op camcordergebied kunnen zijn. Alhoewel de 3D videocamera van Panasonic een stevige concurrent is als het gaat om belangrijkste nieuws 2010. Maar dat terzijde.

Innovaties, zoals deze van Sony, komen niet al te vaak voor en de videomarkt heeft reikhalzend uitgekeken naar verwisselbare lenzen. Eindelijk kan je nu de juiste lens bij de situatie zoeken en niet de juiste situatie bij de lens. U heeft nu volledige controle over hoe uw ’footage’ eruit zal gaan zien en deze VG10 hoort daarmee duidelijk niet in het rijtje point-en-shoot-videocamera’s thuis.

sony-vg10e-verwisselbare-lenzen

Een flinke jongen

De VG10 is op meerdere vlakken een flinke jongen. Zijn 14 megapixel sensor mag er zijn evenals de Full HD movies van superieure kwaliteit en de uitstekende 4-way microfoon. Maar ook voelt deze nieuwe Sony qua gewicht professioneel aan. Een statief is aan te raden tenzij u van spinazie houdt en graag Popeye-armen kweekt. De camera is namelijk wat aan de zware kant.

Aan boord van deze videocamera ook een 3 inch lcd schermpje van hoge resolutie. U kunt de beelden daarop zelfs nog bekijken in helder zonlicht.sony-vg10e-sideUw eigen regisseur

Helaas is het LCD scherm niet touchscreen maar met de controleknoppen op de zijkant vindt u uw weg zeer gemakkelijk. Het is echter niet het chassis dat het meest indrukwekkend is maar de onderliggende Exmor APS HD Cmos sensor. Deze sensor is 19 keer groter dan wat er in de meeste camcorders zit en met 1080p video en 14.2 Megapixel foto’s is de sensor uitstekend te noemen. En aangezien u zoveel van lens kunt wisselen als u wilt is de kans behoorlijk groot dat u met deze videocamera ook nog eens prima foto’s gaat maken. De camcorder is zodanig uitgerust dat ook u nu bioscoopwaardig materiaal kunt schieten. Een aantal regisseurs krijgen er misschien het koude angstzweet van, bij mij loopt het water me in de mond als ik aan die mogelijkheid denk.


Klik hier voor het complete nieuwsarchief

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief