• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
samyang-groothoek-lens

Hoge kwaliteit - Leuk prijsje


De Samyang 8mm Fisheye is een welkome aanvulling in het groothoeksegment. Daarnaast is de prijs laag vergeleken met andere lenzen uit dit segment maar is de kwaliteit, recht toe recht aan, uitstekend te noemen. Het kan dus wel, kwaliteit voor een acceptabele prijs.

De bijna stereografische projectie is niet zo extreem als bij conventionele fisheye lenzen en daarmee is in feite het toepassingsgebied voor deze lens juist breder geworden. Een typisch fisheye-probleem: paarse overgangen tussen gebieden met een tegengesteld contrast (licht/donker), valt bij deze lens vergeleken met andere lenzen juist erg mee. Dat is een plus want dit effect is meestal moeilijk te voorkomen. Ook in tegenlichtsituaties zet de 8mm zijn beste beentje voor en slaagt met vlag en wimpel. Als nadeel heeft de Samyang het wel wat moeilijker met bokeh; highlights in de onscherpe delen van de foto. Een kleine min tegenover vele plussen.

fisheye-groothoek-samyang


Robuust en betaalbaar

De lens is zeer robuust, niet gefabriceerd van plastic maar van het echte werk: metaal. Waar u rekening mee moet houden voor u deze lens aanschaft is dat de lens mechanisch is en handmatig scherpgesteld moet worden, er is geen autofocus. Ook het diafragma zet u met de hand maar daar is ook bepaald geen raketgeleerde voor nodig. Sterker, het geeft u juist de mogelijkheid eens te experimenteren. Een fisheyelens is altijd leuk om mee te werken en vaak nuttig maar het is wel een lens die je lang niet altijd gebruikt tijdens elke fototrip. Normaal gesproken is het dus niet de moeite om veel geld in een dergelijke lens te investeren. De Samyang is juist zo vriendelijk geprijsd dat deze fisheye nu wel degelijk haalbaar is in uw collectie. Groothoekgekken, hier ligt een kans!


samyang-85mm-portretlens

Ook nog een 14mm en een portretlens van 85mm

De Samyang 8mm fisheye is is vervaardigd voor SLR camera’s met de APS-C sensor en bruikbaar met Canon, Nikon, Sony en Pentax. Samyang maakt echter meer solide lenzen. Zo is er ook nog een Samyang 14mm en een Samyang 85mm, bijzonder geschikt als portretlens. De Samyang 85mm F/1.4 is een hoge kwaliteit portretlens geproduceerd voor mensen op zoek naar de hoogst mogelijke beeldkwaliteit en betaalbaarheid.
Filmen met de 8mm

De 8mm lens is bijzonder populair bij het maken van filmpjes met digitale SLR’s. De creatieve mogelijkheden zijn legio en door de bijzondere invalshoek en het 180 graden beeld is de video die u ermee maakt altijd al 1 stapje voor op een normale lens. Zie hier een voorbeeld van een dergelijk flimpje.

Nog niet genoeg gezien: meer Samyang 8mm filmpjes.

Klik hier voor het complete nieuwsarchief

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief