• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]

Panasonic Lumix DMC-GF2 Review

panasonic-lumix-dmc-gf2-roodHij is er. Sinds begin november. De simpeler versie van de GF1, de Panasonic Lumix GF2 maar nu met touchscreen, 12Megapixels, AVCHD full HD video en u kunt er ook nog eens de 3D lens van panasonic ’opschroeven’. 3D, we hadden het er vorige week nog over en het komt nu wel heel dichtbij allemaal, 3D ligt binnen uw handbereik. Het toeval wil dat er vrijdag 12 november ook nog een demonstratiedag van Panasonic over 3D bij ons in de fotowinkel in Amsterdam is. U bent van harte welkom tussen 10:00 en 17:00 uur. Maar dat terzijde en nu snel terug naar de nieuwe GF2, we hebben alle in’s en out’s eens op een digitaal rijtje gezet.

De kleinste, de smalste, de lichtste
Voor panasonic is de GF2 weer een stap vooruit en in dit geval onder de noemer ’Minder is Meer’. De camera is namelijk de kleinste (-19% t.o.v. GF1), smalste en lichtste (-7% t.o.v. GF1) camera van Panasonic tot nu toe. Hij is dus nog makkelijker mee te nemen.


Simpel en toch professioneel


panasonic-dmc-gf2-touchscreenDe GF2-camera is een versimpelde versie van de GF1. Begrijp me goed, Panasonic heeft niet ingeleverd qua mogelijkheden en kwaliteit maar heeft alles wel wat simpeler gemaakt. Zo kunt u lenzen wisselen, is er een ingebouwde flits maar ook een touchscreen om makkelijker door de menu’s en uw foto’s en filmpjes te gaan. panasonic-lumix-dmc-gf2-rood2Ook kunt u via dit touchscreen uw onderwerp locken waarna de autofocus zelfs een bewegend onderwerp scherp houdt voor u. U doet het gewoon allemaal met uw vingers via het 3inch-scherm. De cameras is een opstap naar een hoger niveau voor u als fotograaf zonder gebruikersgemak daarvoor in te hoeven leveren. Panasonic heeft de perfecte combi tussen professionalisme en easy to use gevonden met dit nieuwe model.

Nieuwe sensor, laag stroomverbruik en full HD filmen
De 12.1 megapixel MOS sensor die in de GF2 zit is het beste van twee werelden: de superhoge kwaliteit van een CCD sensor en het lage energieverbruik van een CMOS sensor. U krijgt dus meer kwaliteit én meer tijd door het lagere stroomverbruik. Wat wilt u nog meer? Nou wat dacht u van professioneel filmen met Full HD? Maar vergeet tegelijkertijd de video-formaten die makkelijk werken op de computer en het web niet: Mpeg, QVGA, VGA en WVGA. De GF2 ondersteunt ze allemaal. Naast de beelden wordt het geluid gelijk in subliem Dolby digital stereo opgenomen. De Panasonic LUMIX DMC-GF2, met een solide aluminium body, is verkrijgbaar in zwart, zilver, wit en rood. Deze camera is een All-in-one die zelfs de meeste verwende fotograaf op zijn wenken weet te bedienen.

sint
Sinterklaas

Als u toevallig Sinterklaas heet en deze camera aan iemand cadeau wilt doen is het goed om te weten dat Foto Booms in november en december GEEN verzendkosten in rekening brengt. Vandaag voor 17 uur besteld betekent gewoon morgen bij u op de boot afgeleverd Sint. En ja, Foto Booms levert ook af onder de kerstboom.

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief