• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
pentax-k5-k7

Pentax K-5

In mei 2009 kwam Pentax met de K-7. Nu, ruim 17 maanden later, komt de opvolger uit; de Pentax K-5 is een feit. Waar zitten de nieuwtjes , de pro’s en de con’s van deze K-5 welke zich richt op de prosumer, oftewel de gevorderde amateur?

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen; erg revolutionair wordt het allemaal niet. Pentax bewandelt duidelijk de weg van kleine stapjes vooruit dan breekt het lijntje niet. Als je enige tijd terug de K-7 hebt gekocht is het dus maar de vraag of je je laat verleiden tot dit nieuwste model en weer in de buidel gaat tasten. Bent u echter toe aan een stap omhoog in uw fotoleven, van point en shoot naar semi professionele apparatuur, dan is dit misschien juist wel het moment om de Pentax aan te schaffen. De camera is namelijk wel van topklasse.


pentax-zoek-de-verschillenZoek de verschillen

16.3 Megapixel telt de K-5 tegenover 14.6 van de K-7. De K-5 jast er maar liefst 7 beelden per seconde uit versus de 5.2 beelden van de voorganger maar het maximaal achter elkaar te schieten beeldjes ligt wel weer lager. 22 tegen 40. Groot voordeel is nu wel dat het vreemde videoformaat van 1536x1024 gelukkig vervangen is door het gangbare Full HD 1920x1080 met 25 frames per seconde. 25 frames zoals we in de cinema gewend zijn alhoewel dat er eigenlijk zelfs maar 24 zijn. Helaas is er geen continue autofocus aanwezig in video-modus. Aan de buitenkant slechts 1 wijziging die het noemen waard is: de mode selector knop is 25% hoger gemaakt zodat ie makkelijker bedienbaar is met 1 hand. Een nieuw en sneller autofocus systeem is een vooruitgang die aan de binnenkant van de camera gesitueerd is. U ziet, er is best wel het een en ander veranderd maar het is geen giant leap for menkind. Als je de voorganger K-7 gewoon even buiten beschouwing laat en de K-5 op zich beoordeelt dan staat hier natuurlijk wel een topsegment camera.

pentax-k5-in-regenbuiK-5 kent geen koudwatervrees

Wat op zich bijzonder is, is de waterdichtheid van de K-5. Je kunt er gerust, tot op zekere hoogte, mee in de regen of de sneeuw gaan fotograferen. De Pentax K-5 heeft een weerbestendige behuizing met speciale seals om te voorkomen dat er water of stof doorheen kan komen. Bij het gebruik van eveneens weerbestendige objectieven betekent dit dat u deze camera rustig kunt blijven gebruiken als er een flinke herfstbui naar beneden komt. Bekijk maar eens even wat Pentax aandurft met deze camera in de onderstaande video. Dat doen niet veel concurrenten Pentax na.

In verschillende setjes verkrijgbaar

De K-5 is op zich alleen een K-5 body maar daar wilt u natuurlijk nog een of meerdere mooie objectieven op hebben. Er is natuurlijk de body met standaard 18-55mm lens maar voor ruim 100 euro meer kunt u de 18-55mm en de, deels overlappende, Pentax 50-200mm in uw bezit krijgen. U heeft dan een setje bij elkaar waar u met een gerust hart mee op stap kunt gaan en elke situatie aankunt.

Kom gerust bij ons langs om zelf te ’voelen’

U kunt uw setje online bestellen bij Foto Booms en dan heeft u het de volgende dag al binnen. In november en december rekent Foto Booms zelfs geen verzendkosten aan de Sint en Kerstman. Mocht u de camera eerst eens even lekker in de hand willen houden en de feel ervaren dan kunt u nu ook op zondag terecht. Foto Booms is extra open op zondag 28 november en 12 en 19 december.

K-5 kent geen koudwatervrees

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief