• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
casio-zr10

Exilim EX-ZR10


Op het eerste gezicht is de Casio Exilim EX-ZR10 een gewone, redelijk geprijsde en goed geoutilleerde, compact camera in een lekker handig zakformaat. Als je ermee op pad gaat levert het resultaat af dat de meeste mensen zeker tevreden zal stellen. Er is geen echte handbediening, het is meer een druk op de knop (Premium Auto) en de camera kiest de beste settings voor een fraai resultaat. Je vertelt de camera wat je wilt doen en hij maakt er het beste van.

Schijn bedriegt
Klinkt allemaal erg gewoontjes en standaard maar waar de ZR10 pas echt zijn ware aard toont en in uitblinkt zijn de hoge snelheid functies. Hierdoor speelt de camera opeens niet langer in de eerste divisie maar in de eredivisie. casio-zr10-paarsOf het nou sport, kinderen of actiefoto’s zijn, deze camera levert wat een gemiddelde compact camera niet kan leveren qua snelheid. De ZR10 levert ook nog eens super slow motion, full HD video, samengesteld beeld en panoramafoto’s. Alhoewel de ZR10’s kleding al bepaald niet lijkt op dat van een schaap, zit er in de camera een beest, een monster verborgen. Er is sprake van een wolf in schaapskleren, een wolf die je stevig vastpakt en niet meer loslaat. De onderliggende engine is ijzersterk en snel. Kijk even met ons mee naar de Casio ZR10.

Wat is er nog meer aan boord?
Casio heeft de Exilim EX-ZR10 geintroduceerd met 12.4 megapixel en een backlight CMOS Sensor. Aangedreven door de nieuwste Exilim HighSpeed engine kan de camera filmpjes opnemen tot maar liefst 480 beelden per seconde en even makkelijk 1080 Full HD video’s. Met een 28-196mm standaard lens, goed voor 7x optische zoom, een 3inch LCD schermpje en 360graden panoramafoto’s, genaamd Slide Panorama’ mode, heeft de ZR10 ruimschoots voldoende aan boord.

casio-zr10-super-slowmoDe ZR10 neemt de leiding
De snelheidsfuncties komen bijvoorbeeld ook terug in de afdrukknop. Als deze half ingedrukt is wordt er al een foto genomen zodat u de actie niet mist. Ook kunnen er op 10 Megapixel kwaliteit maar liefst 30 foto’s per seconde gemaakt worden. Op lagere resolutie zelfs 40 foto’s per seconde. Om donkere en lichtere delen in een foto beiden goed tot hun recht te laten komen combineert de ZR10 verschillende snel genomen beelden tot 1 foto, de zogenaamde samengestelde foto waarin donker en licht goed tot hun recht komen. Deze volgende-generatie hoge snelheidscamera’s van Casio representeren een dramatische vooruitgang, die reikt ver voorbij de reguliere digitale camera’s.

donuts

Snelheid en...nog meer snelheid

Het is een geaccepteerd gegeven dat als je hoge snelheid en veel beelden per seconden wilt, je minimaal een DSLR met fancy lens en een zak geld nodig hebt. De Casio EX-ZR10 gaat dit gegeven van z’n sokken blazen en de markt een poepie laten ruiken. Al deze hoge snelheidsfuncties voor iets meer dan 200 euro? Het is nu mogelijk. Ik denk dat de wereld der DLSR’s wel even op het achterhoofd krabt bij het zien van de ZR10. Bij Foto Booms is deze digitale casio camera uit voorraad leverbaar in de kleuren zilver, zwart en paars. Let wel op als u deze snelle camera gebruikt, hij laat rubbersporen op het asfalt achter.

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief