• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
sony-cybershot-hx7-nieuw

Sony Cybershot HX7


De nieuwe Sony Cybershot HX7 komt eraan, in maart 2011 is ie te koop. Wij lichten alvast een tipje van de sluier op. De HX7 is de opvolger van de zeer succesvolle HX5. De HX5 is mijn persoonlijke favoriet en doet alles perfect in mijn ogen op de geluidskwaliteit van de filmpjes na dan. Vol verwachting klopt mijn hart dan ook voor de HX7 en de aankondiging alleen al gaf me een blij gemoed. Terecht? Dat zullen we zo zien in deze pre-preview van de camera want hij is nog geeneens uit en maar weinig mensen hebben ´m in handen gehad. Het blijft een voorlopig oordeel.
sony-hx7-teaserWelke goede eigenschappen zijn overgenomen in de hx7?

De 10x optical zoom (lensbereik 25-250mm) is nog steeds hetzelfde en imposant te noemen voor een compactcamera. De flitser, de ISO waardes, Full HD video, stabilisatie, smile-detectie en ook de panoramafoto-modus zijn intact gebleven in de hx7. Dat is niet verwonderlijk want het zijn een aantal zeer sterke punten van de voorloper, de hx5. Vooral de heftige zoom en de zeer simpel te bedienen panoramafunctie maken de camera heel bijzonder. U kunt ook nog steeds kiezen of u in 4:3 of 16:9 breedbeeld formaat wilt fotograferen, en al uw foto’s hebben een geotag door de ingebouwde GPS. U kunt uw hele fototrip thuis dus weer helemaal opnieuw beleven in Google Earth of Picasa.

sony-cybershot-hx7vWat is er veranderd?

In de HX7 is de resolutie opgeschroefd naar een magnifieke 16.2 megapixel. Het einde van het aantal pixels lijkt voorlopig nog steeds niet bereikt en wederom heeft Sony de resolutie met maar liefst 6 megapixel weten te verbeteren op de uitstekende CMOS sensor.  Er is nu ook 3D panorama aan boord en 40x digitale zoom, dat is een verdubbeling ten opzichte van de HX5 maar van digitale zoom zijn we nooit zo onder de indruk. De schermresolutie het van 3 inch LCD-cherm is ook al 3x hoger, al is het schermpje helaas nog steeds niet kantelbaar. Wel is er een extra aansluiting bijgekomen in de vorm van HDMI. Het toestel is duurder geworden en zal zo rond de 300 euro gaan doen. Uw portomonaie wordt dus wel iets lichter van deze camera die in maart 2011 uitkomt maar de camera is ook 25 gram lichter dan zijn voorganger, en in zwart en goud verkrijgbaar. Eerlijk oversteken zou ik zeggen.

Review door Mo Vollebregt

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief