• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
Sony-Cyber-Shot-HX100v

Sony Cybershot DSC HX100


Wow, nu zit ik toch echt op het puntje van m’n stoel, er zit een nieuwe Sony Cybershot aan te komen in maart 2011 en als Sonyman slaat mijn hart daar dan even een slag van over. Maakt u zich geen zorgen, ik ga niet in een slaapzak voor de winkeldeur liggen om er 1 te kopen maar zal me zeker wel in de eerste dagen dat ie uitkomt melden bij Foto Booms.

Ik loop al een tijdje rond met de Sony HX5 en als ik zo snel de nieuwe HX100 bekijk kan het wel eens een nieuwe hit van sony worden, deze opvolger van de hx1.

Op de HX100 zit een enorm zoombereik en verbeterde lens waardoor ook in de uiteinde van het zoombereik geen blur ontstaat. Dat op zich is al een prestatie waar je u tegen zegt want de HX100 kent maar liefst 30x optische zoom, het equivalent van een 810mm zoomlens.

sony-dsc-hx-100-lcdEn meer

Ik zal me beheersen maar ik zit bijna te kwijlen en dan zijn we er nog niet hoor. Er zit natuurlijk weer Full HD video op. Als de video alleen al die van de HX5 evenaart heb je een fantastisch filmapparaat in handen met 1920x1080 en maar liefst 60 frames per seconde. Daar kan menig videocamera niet eens tegenop, en alles met 1 druk op de knop te bedienen bij Sony voor het geval je opeens dat leuke tafereel treft en snel moet handelen. En alles in het handige MP4, AVCHD formaat.

En nog is het niet klaar hoor. Aan boord ook nog een GPS voor dat ontzettend handige automatisch geotaggen van uw foto’s. U vindt ze nu simpeltjes terug op kaarten van Google maps en meer kaarttoepassingen. Bent u met deze camera op stap en enigzins verdwaalt dan kan het ingebouwde kompas u vast de goede kant opsturen.

sony-dsc-hx-100-30xzoomEn nog meer

En nog zijn we er niet. Hopsa, ook nog eens 3D foto’s en een automatische panorama functie. Het enige dat u doet is 1x de ontspanknop indrukken, u draait een rondje met de camera en Sony maakt er binnen 1 seconde een fantastische panoramafoto van. Dat is genieten kan ik u uit ervaring vertellen.

Nou dat was het dan zeker? Fout, er is nog meer! Tijdens het filmen in Full HD kwaliteit kunt u ook nog tegelijkertijd, jawel zonder te stoppen met filmen, foto’s maken met een maximum van 3Megapixel. Toch handig hoor al staat het natuurlijk in schril contrast met de 16Megapixel die u normaliter ter beschikking hebt met deze prachtige cybershot. Zelfs de ergonomie en het model zijn goed doordacht. En als de omstandigheden echt moeilijk worden komt er nog een kunstje van de HX100 naar boven. In donkere omstandigheden bijvoorbeeld maakt de Sony in plaats van 1 foto, 3 foto’s tegelijkertijd en pakt uit elke foto de beste delen om dan alles in 1 foto perfect weer te geven. vreugdesprongZo komen ook de donkere stukken of achtergronden in foto’s goed tot hun recht. Dat duurt dan zeker wel even? Jazeker, precies 0.1 seconde en dan kunt u de volgende foto alweer nemen.

Meer is er toch niet he? Jawel hoor, de nieuwe Sony Cyber-shot HX100V heeft nog veel meer aan boord maar dat moet u zelf dan maar ontdekken want als ik zo doorga denkt iedereen dat ik voor Sony werk en dat is toch echt niet zo. Nog een paar nachtjes slapen en dan is ie er hoor. Hou de website van Foto Booms in de gaten of stuur ons een mailtje dat u op de hoogte gehouden wilt worden. O ja, strijken doet ie helaas niet. Dat u het maar even weet.

panorama-foto-sonyhx5
Review door mOvO

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief