• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
jvc-gs-td1

JVC GS-TD1 camcorder


U heeft de laatste tijd waarschijnlijk zoveel gehoord over 3D dat het u duizelt en u enigzins wit wegtrekt in het gezicht. Er is ook sprake van veel 3D geweld de laatste tijd en deze 3D camcorder van JVC dreigt een beetje ondergesneeuwd te worden. Onterecht want JVC is lichtjaren vooruit op de concurrentie (bv de Sony Bloggie) als het om 3D in 1080i gaat. Laten we eens kijken of deze JVC 3D camcorder zijn behoorlijke prijskaartje waard is.


3D-camcorderMogelijkheden en ontwerp


Als u indruk wilt maken met een gadget die zo overgestraald lijkt van de enterprise dan is de JVC GS-TD1 camcorder juist dat. De camcorder ziet er ongewoon en opvallend uit omdat de twee lenzen die het 3D effect creëren een stukje uit elkaar liggen met achterop twee cmos sensors die de beelden vastleggen. Een blitse gadget die ook nog eens zware prestaties aan de dag legt. De camcorder is groot, zwaar en wijd. Even uit 1 handje een flimpje schieten kunt u wel vergeten met deze futuristische kijkert. Wat direkt opvalt zijn de twee F1.2 HD lenzen die in 3D 5x optische zoom en in 2D 10x optische zoom bieden. Links en rechts naast de lenzen zitten twee grote microfoons die het geluid in 3D op kunnen nemen met Biphonic technologie.

Naast het 2D en 3D filmen kunt u ook foto’s maken van 2.9-megapixel. Daar moet u zich echter niet al teveel van voorstellen, het is een extraatje bij deze camcorder maar ik zou de foto’s niet inlijsten. Er is ruimte op de camcorder voor extra microfoons en er is een deurtje waarachter een giga-batterij schuil zou kunnen gaan maar er zit slechts een klein batterijtje in dat ongeveer 1 uur 3D op kan nemen. Een grotere, optionele batterij is beslist geen overbodige luxe. Zeker als je bedenkt dat het onboard 64Gb flash-geheugen goed is voor wel 4 uur 3D opnames. Veel indruk maakt het aan de linkerzijde uitklapbare ruime lcd scherm dat te bedienen is met de vinger, touchscreen dus. Het heldere scherm heeft een nog grotere troef achter de hand; u kunt er 3D beelden op terugkijken zonder 3D-brilletje. Dat werkt toch wel erg prettig als je even snel je materiaal terug wilt kijken op de camcorder. De meeste functies worden gekozen via het - snel reagerende - touchscreen, er zitten dus niet al teveel knoppen op deze JVC camcorder.

dontdrinkWaarschuwing

In de handleiding valt te lezen dat u van de 3D beelden wel eens wat duizelig zou kunnen worden en u dus een goed houvast voor uw voeten moet zoeken tijdens het filmen en terugkijken. Nog leuker is eigenlijk dat het kijken naar 3D beelden terwijl dronken sterk afgeraden wordt. Het schijnt dat onze hersenen hier niet op gebouwd zijn.

3D sensatie

"Toen ik de eerste opname bekeek op m’n 3D tv vulde mijn huiskamer zich met zonlicht en werd ik van m’n sokken geblazen. De 3D diepte was onge-evenaard en de kleuren waren zeer accuraat. Nadeel was dat er een beetje ruis in donkere hoeken zat maar goed 3D filmen leer je ook niet in 5 minuten en het deed niks af aan de 3D sensatie", aldus een enthousiaste - niet beschonken - gebruiker.

Conclusie

De conclusie luidt dat deze camcorder zeer hoge kwaliteit 3D HD video opneemt, een goed touchscreen heeft met een plezierige gebruikersinterface en naast de 64GB geheugen aan boord ook HDXC geheugenkaarten accepteert. Aan de minzijde gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de camcorder best veel kost, slechte foto’s maakt en standaard een te kleine batterij heeft. Bekijkt u alle specificaties van deze 3D JVC camcorder op onze website.

Review door Mo Vollebregt

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief