• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
Aamsterdam nikon-d5100-foto-booms

Nikon D5100 spiegelreflexcamera


Voor de amateur die verder wil


Nikon introduceert de Nikon D5100 spiegelreflexcamera, een camera die uw creativiteit en expressieve vrijheid volop de ruimte geeft. Uiteraard onder de hoogst denkbare kwalitatieve standaards. Zo kan de CMOS sensor uiteraard de nieuwe standaard van 16 megapixels makkelijk aan en dat zorgt voor gedetailleerde en contrastrijke foto’s. In Full HD (D-Film) filmen is uiteraard ook gewoon aan boord van deze gestroomlijnde camera. Met het lcd sherm van 7.5 centimeter en de kantelbaarheid daarvan beschikt u over een grandioze kijkhoek.


d5100-afmetingen-gewichtTussen beginneling en professional in

De nieuwe Nikon positioneert zich qua kunde, mogelijkheden en beprijzing tussen de beginnersvriendelijke D3100 en de professionele D7000. Er is geen draadloze flits, geen magnesium behuizing en geen 39 punts autofocus (11 punts) maar dat doet aan de fotokwaliteit niets af. Wel weer standaard aan boord is de 1080P videomogelijkheid op 24, 25 of 30 frames per seconde, en een 920K (kantelbaar en omkeerbaar) lcd scherm met een prima inkijkhoek. Daarbovenop kan de ISO ingesteld worden van 100 tot 6400 ISO en zijn er effectfilters in de camera ingebouwd. Deze nieuwe jongen in de Nikonreeks zou de aandacht van enthousiaste fotografen moeten trekken.nikon-effectsSpeciale effectenset aan boord

De speciale effect-modus zijn ingebouwde effecten die toegepast kunnen worden op zowel foto´s als video´s. Deze effecten zorgen er wel voor dat de preview van de beelden iets langzamer wordt. Daarentegen kunt u onderweg al experimenteren met allerlei soorten ingebouwde effecten en filters. Een nadeel van het toepassen van deze effecten kan zijn dat de camera gelijk ook alle andere settings in handen neemt. De camera bepaalt dus dat er in JPG geschoten wordt, alle belichtingsettings zijn onveranderbaar inclusief de witbalans en iso-setting. Een omweg om toch meer controle te houden is door eerst de foto te nemen en dan in postmodus het effect pas toe te passen. Dat is echter wel een foefje en gaat niet op voor alle effecten. Een aantal beschikbare effecten zijn tilt/shift effect, kleurenschets, silhouette, nachtvisie en selectieve kleur. Vooral de laatste kan erg mooi zijn als u één kleur laat betaan en alle andere in de foto omgezet worden naar zwart en wit. Bijvoorbeeld door bij de aboriginal die u fotografeert tijdens uw reis door Australie alleen de borstschildering in kleur te houden, of de verentooi van de indiaan tijdens uw camperexcursie door Afrika.


nikon-d5100-met-microfoonErgonomisch verantwoord

de flitschoen past een microfoon en daarmee oogt het geheel ook nog eens zeer professioneel. De batterij helpt u 660 shots verder voor ie begint te mekkeren om nieuwe prik. Bovenop zit de optische viewfinder met 95% field of view, en de hele camerabody ligt ergonomisch goed in de hand. De body is kleiner en handzamer geworden maar een ingebouwde focusmotor ontbreekt helaas. Al met al een goede veelzijdige camera tussen het SLR instapniveau en de zeer gevorderde gebruiker. De levering is zeer compleet te noemen: Riem AN-DC3, Bodydop BF-1B, Afdekkapje voor flitsschoen BS-1, DK-20, DK-5, AV-kabel EG-CP14, Batterij EN-EL14, Batterijlader MH-24, ViewNX2, USB-kabel UC-, Nederlandstalige handleiding en 2 jaar Nederlandse fabrieksgarantie. En het aantal beschikbare accessoires is groot: Nikon flitser, Sling backpack en extra Nikon-batterijen. Deze Nikon D5100 is geschikt voor de fotograaf die toe is aan de volgende stap in zijn semi-professionele fotocarriere. Kom verbeter jezelf!

Review door Mo Vollebregt

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief