• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
kleurechtheid-kalibratie

Kleurechtheid en kalibratie


De echte kleur

Onze ogen en hersenen passen zich constant aan als we de wereld inkijken. Vele malen per seconde wordt een beeld dat op ons netvlies valt gecorrigeerd door onze ogen en ons brein. Dat betekent echter niet dat de kleuren die u ziet de werkelijke kleuren van uw onderwerp zijn, of dat het exact scherp is op het punt waar u dat dacht. Spyder tools zijn hulpmiddelen voor de professionele en semi-professionele fotografen die zorgen dragen voor de enige juiste kleurweergave. spyder-checkRDe Spyder produkten kalibreren uw monitor en printer, maken uw objectief exact scherp op enig punt, en zijn een bijna onmisbaar onderdeel in uw ICC colorworkflow-proces. Wilt u de enige echte kleuren? Spyder kan u helpen.

Wat uw ogen niet kunnen, doet Spyder
Er zijn een aantal verschillende tools beschikbaar om deze doelen te bereiken met Spyder. Zo is de Spyder Cube een perfecte grijskaart in de vorm van een kubus om de witbalans van uw volgende foto te bepalen. De Spyder Lenscal daarenegen richt zich op uw objectieven . Met behulp van calibratie van een objectief zorg je ervoor dat het punt waarop je scherp stelt ook echt scherp is. spyder-lenscalibrationAls u werkt met RAW images dan is de Spyder CheckR uw zogenaamde toverdoos. Met deze kleurkaart in een stevige behuizing kunt u uw kleuren levensecht krijgen. Makkelijk mee te nemen naar een foto opdracht, maar ook een perfecte tool voor in de studio. Het Spyder3 Pro en Spyder3 Elite pakket kan u helpen uw monitoren en printers ragfijn te kalibreren. Iets waar onze ogen niet toe in staat zijn kan de Spyder voor u doen. In de film Minority Report komen wandelende spiders op een gegeven moment de ogen van Tom Cruise scannen. Deze Spyder tools kunt u in een zelfde licht zien, objectieve meting van kleuren voor uw ICC profiel.

spyder-studio-srProdukten uit het hogere segment
Voor kleurecht printen is er speciaal de Spyder 3 Print SR. Deze maakt enkele testafdrukken in kleur of voegt een uitgebreid grays doelwit voor zwart en wit toe,. Er wordt gemeten met de meegeleverde Spectrocolorimeter en daardoor kan de Spyder3Print in een paar minuten een aangepast ICC-profiel maken. In het allerhoogste segment heeft Spyder dan ook nog de studio-versie beschikbaar. Spyder 3 Studio SR is het complete kleurmanagement en printerprofilerings-pakket. De Spyder3Studio SR is een alles-in-1 kleurmanagement en profileringspakket met een aantal innovatieve tools voor een correcte kleurweergave in uw workflow.

spyder3Conclusie
Met de Spyder produkten is het mogelijk om goed te kalibreren, kleuren weer te laten geven op schermen en printers zoals de kleuren echt zijn en uw arbitraire ogen niet langer met een onmogelijke opdracht op te zadelen. De echte pro zal met deze kits uitstekend uit de voeten kunnen. Bekijkt u alle Spyder produkten die Foto Booms aanbiedt.
*note Mocht u een glanzend / spiegelend beeldscherm hebben en u wilt toch de Spyder produkten proberen, test deze dan direct bij binnenkomst, zodat u het product eventueel nog kunt retourneren binnen de afkoelingsperiode.

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief