• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
microfoon-voor-camcorder

Rode Video Microfoon


De Rode Video Microfoon (Rode VideoMic) is een unidke geluidsoplossing voor gemiddelde en gevorderde filmers die op zoek zijn naar meer controle en kracht over hun microfoon dan een onboard-microfoon kan bieden. Eigenlijk is het verbazingwekkend dat er niet meer microfoons zoals deze op de markt zijn, een microfoon die een alles-in-1 biedt: schokvrij, makkelijk mountable en van goede kwaliteit.

De Rode VideoMic staat alleen in zijn klasse en lijkt niet op andere accessoires die gebrrode-video-microfoonuik maken van de videoaccessoire-shoe, het komt namelijk met zijn eigen innovatieve schokelement. Dat element is prima in staat om schokken op te vangen maar tegelijkertijd zo klein dat de totale omvang van de Mic zeer acceptabel blijft. Alleen als u vlak naast de accessoire-shoe van uw videocamera bedieningsknoppen heeft, kijkt u dan voor aanschaf even of die knoppen niet geblokkeerd worden. U kunt natuurlijk in onze winkel even komen passen.

De bevestiging en het grootste deel van de Mic is gemaakt van plastic behalve een klein stukje metaal onderop dat de schokmount extra ondersteunt. De Mic is lichtgewicht maar tegelijkertijd goed in staat al uw wensen op geluidsgebied in te willigen, hij is licht maar sterk en past op iedere videocamera met een accessoire shoe en dat hebben ze tegenwoordig bijna allemaal. Standaard zit er op de voorkant van de microfoon een schuimwindscherm dat geschikt is in lage windcondities. Begint het echter harder te waaien dan is een wat groter windscherm geen overbodige luxe.

De aan/uitknop en het batterijhuis (9V batterij) is gemakkelijk bereikbaar. Een batterij wisselen is een kwestie van enkele secondes. Niet dat wisselen vaak nodig is want de batterij gaat zo’n 100 uur mee. De aan/uit knop op de Rode microfoon kent drie standen, aan en uit zijn de meest logische maar er is ook een standje high pass. Op die stand haalt het high pass filter de lagere frequenties uit het geluid en accentueert het stemgeluid.

rode-hengelmicjpgDe microfoon kent twee bevestigingspunten, 1 voor een statief en 1 voor een microfoonhengel, u weet wel die professionele hengels waarmee de geluidsman altijd rondloopt. Dat is twee vliegen in 1 klap dus. Als u een hengel gebruikt heeft u uiteraard wel wat langere kabeltjes die naar uw videocamera leiden nodig.

De speciale anti-schok bevestiging doet zijn werk goed. Het beschermt de opnames van schokken en andere camera-operaties. Alhoewel de schokkken niet 100% opgevangen worden is het een grote verbetering ten opzichte van een onboard-micofoon. Wij waren zeer tevreden met de schokabsorptie van deze microfoon. De mogelijkheid om goed geluid op te nemen van wat verdeauto-foto-boomsr weg, zeg een meter of zes, is erg prettig. Stemgeluid opnemen van mensen die op een normaal niveau praten is op die afstand zeer goed mogelijk. Uw onderwerp hoeft dus niet langer geforceerd hard te praten zoals wel zo vaak moet met een onboard microfoon. Geluid opgenomen van de voorkant klinkt met deze Mic het allerbest, zijgeluiden worden nogal eens overschaduwd door verkeersgeluid enzo.

Het beste punt van deze Mic is echter het geluid zelf. Het klinkt rijk en vol. De Rode Mic is niet gierig op het gebied van audiokwaliteit en toch zeer betaalbaar gebleven. Het is de beste stap van onboard naar professionele audio zonder dat het u gelijk een rib uit uw lijf kost. Zelfs met het highpass filter aan wordt het geluid niet blikkerig zoals zo vaak als je filters gebruikt. In de Rode range is ook een keur aan video-microfoon accessoires verkrijgbaar. Als u vandaag bestelt, levert onze koerier deze wereldmicrofoon morgen al bij u af.

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief