• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
publiek-bij-expositie-fotoacademie-amsterdam

Foto Booms sponsort fotoacademie

fotoacademie-amsterdam-expositie-2011
Foto Booms gaf acte de presence op de opening van de expositie van de fotoacademie Amsterdam. Ook zangeres Ellen ten Damme, fotografen, studenten, docenten en modellen kwamen een kijkje nemen. Ellen deed ook nog twee liedjes. Het getoonde werk verschilde onderling net zoveel als de makers ervan. Een prachtig drieluik, afgewisseld door een kleurige strandfoto aan een Australische kust maakten je vrolijk. Foto´s van een hele dikke witte man in de douche in een soort van bright spotlight haalde bij menigeen gelijk de glimlach weer van het gezicht. Ah gadver hoorde je fluisteren. Maar is dat nou niet juist de bedoeling van een fotograaf: emoties losmaken door middel van een afbeelding? Nou, dat lukte.

ellen-ten-damme-fotomovoDe werken waren opgehangen aan de muren van de hele lange, maar smalle ruimte op het KNSM-eiland. Honderden mensen verdrongen zich daar om alle werken te kunnen zien en er was veel te zien. Soms was het een complex plaatje waar je even bij na moest denken en soms was het de simpliciteit zelf. Dat werkt ook verfrissend.

Na twee openingsspeeches was het tijd voor Ellen ten Damme om de expositie officieel te openen. Dat deed zij door twee liedjes te zingen. Voor het podium stond, naast de Foto Booms fotograaf, nog een collega. Deze fotografeerde Ellen en bleek een fotograaf te zijn die Ellen een jaar lang, 24 uur per dag, volgt en fotografeert (zie panoramafoto). Je moet er maar zin in hebben. Hij werkte in deze, behoorlijk donkere, ruimte gewoon vanuit de hand, zonder flits maar met een camera die was opgevoerd tot 100.000 ISO. Wij hadden al moeite om vanaf het statief scherpe beelden te produceren.

Foto Booms sponsorde deze expositie graag en vanuit het hart. Ten eerste zijn de exposanten onze mogelijke klanten maar ten tweede ondersteunen wij graag jong aanstormend talent. Zij maken de wereld van fotografie nog mooier.
ellen-ten-damme-365-24-7-gevolgd

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief