• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
lumix-gf3

Panasonic Lumix GF3


De Panasonic Lumix GF3 is zo klein dat u ’m op het eerste gezicht zo maar kunt verwarren met Panasonic’s compact camera, de LX5. Maar er zijn belangrijke verschillen. De GF3 staat het namelijk toe lenzen te wisselen en daarmee is het Panasonic’s kleinste verwisselbare-lenzen camera tot nu toe. Panasonic’s kleinste, niet ’s werelds kleinste. De Panasonic meet net iets meer dan de Sony Nex-C3. Niettemin is de GF3 wel 17% kleiner en 16% lichter dan z’n ’voorganger’ de GF2 en dat maakt dat de camera toch geheel anders aanvoelt en er anders uitziet. Hij ziet er erg stijlvol uit. Een paar aanpassingen aan de bedienknoppen zorgen ervoor dat de GF3 wat comfortabeler in de hand ligt en zich makkelijker laat bedienen. Het 3 inch touchscreen (460.000 pixels) is hetzelfde gebleven maar de jog-dial is nieuw en zorgt ervoor dat u makkelijker door de menu’s gaat of tijdens een shoot sneller wat instellngen kunt aanpassen.


gf3-lumix-panasonic-digicameraVoortaan 1 camera op zak

Naast de jog-dial zijn er een aantal shortcut-knoppen die u de belichting, het auto focus gebied en de witbalans (link) binnen een mum van tijd laat aanpassen. Zo mist u voortaan geen belangrijk moment meer als u net even wat instellingen wilt veranderen. Klein nadeeltje; de knoppen zijn in het wit en in bepaald licht zjin ze wat moeilijk te zien. In de GF3 huist een four thirds-type sensor (12 megapixel) en hoewel de camera eigenlijk bedoeld is voor de beginneling, is ie ook zeer geschikt voor foto-fanaten. Sommige mensen, zoals ik, hebben een DSLR camera voor het echte werk en altijd een compactcamera op zak om iets te fotograferen als je je DSLR niet bij je hebt. De komst van deze GF3 zou die keuze wel eens kunnen laten vervagen, de GF3 zou beiden kunnen vervangen en dus heeft u voortaan nog maar 1 camera en 1 camera alleen op zak. Tijdens mijn reis door Nieuw Zeeland met de camper kon ik daar prima mee uit de voeten.

Geen opvolger van de GF2

Toch is de GF3 niet de opvolger van de GF2 maar past ie in de reeks waar ook de GF2 toe behoort. De GF3 heeft namelijk geen flitsschoentje bovenop zodat het aansluiten van een externe flitser niet mogelijk is. Ook is er geen ruimte meer voor een optische zoeker en is de microfoon weer mono in plaats van stereo geworden. Dat kun je zien als nadelen maar als je het allemaal niet nodig hebt is deze versie mooi wel 100 euro goedkoper. Voor die lagere prjs zit er wel gewoon nog een prachtig touchscreen op. Dat bedient niet zo makkelijk als het touchscreen van bijvoorbeeld de Iphone maar voldoet wel. En als u overweegt over te stappen van uw compactcamera naar iets professioneler dan is dit uw ideale keuze. panasonic-digitale-camera-stijlvol-en-hipEen keuze die u heel makkelijk in uw broekzak met u meedraagt en mede door zijn supersnelle autofocus uitermate geschikt is voor stadsfotografie en dus voor uw komende stedentrip. En ziet u iets voor uw ogen gebeuren dat snelheid vereist dan laat de GF3 u met 4 opnames per seconde niet in de kou staan. Tik in het touchscreen waar er scherpgesteld moet worden en u heeft er geen omkijken meer naar. Zelfs de functie tracking focus zit erop. De camera zorgt er dan zelf voor dat het bewegend onderwerp dat u volgt scherp blijft. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als u een safari door Afrika maakt en wilde beesten volgt.

Conclusie

Een kleine camera voor een kleine prijs maar met goede prestaties. De camera kent een goed gebruikersgemak, stelt razendsnel scherp, is lichter, kleiner en goedkoper. Daarnaast mag je met het stijlvolle ontwerp, in 3 te kiezen kleuren: zwart, bruin en rood, gezien worden. Deze camera gaat een grote groep mensen aanspreken. Gaat u nog naar Rome, Parijs of Kaapstad een dezer dagen dan is deze Panasonic GF3 straatcamera uw perfecte vakantiepartner. Vandaag besteld, morgen zonder bezorgkosten in huis.


Door FotoMovo

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief