• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]

olympus-pen-designOlympus PEN E-PL3 Lite


Na de P1 en P2 is het nu tijd voor de nieuwe Olympus Pen, niet zo verwonderlijk genoemd; de E-PL3. Naast de zaken die alle camera’s tegenwoordig moeten hebben om voor de dag te mogen komen zoals hoge resolutie foto’s en Full HD video, heeft de PL3 zeer veel leuke extra’s aan boord. Een tiltbaar lcd scherm, art-filters, verwisselbare lens, losse flits, direkte toegangsknoppen en zelfs een onderwaterbehuizing. Er zit zoveel op deze leuke camera. We gaan er puntsgewijs, kort en bondig doorheen. Al hadden we er wel 4 pagina’s over vol kunnen schrijven, maar eerlijk gezegd gaan we er liever mee naar buiten om fotootjes te maken.

olympus-pen-e-pl3-tilt-lcd

Tiltbaar lcd scherm

Hartstikke leuk die compacte cameraatjes maar meestal zit er een vast lcd-scherm op. Wil je dus eens uit een speciale hoek een foto maken dan was het gokken wat er in beeld kwam. Je had de camera hoog boven je hoofd om zoals bij de Tour de France over de meute heen te fotograferen. Je had dan geen idee wat er in beeld was want je kon niet in het lcd scherm kijken. Of je wilde een prachtige bloem in een Afrikaanse savanah fotograferen maar natuurlijk niet van bovenaf. Je mocht dan met je goeie goed plat op je buik in de wei gaan liggen om nog iets te kunnen zien in je schermpje. Die tijden zijn voorbij, ook bij zo’n systeemcamera als de Olympus Pen E-P3. Olympus heeft een draaibaar en zeer helder LCD scherm voor u gefabriceerd.

pen-e-pl3-olympusDirekte toegangsknoppen

Ook al zo’n gebruikersgemakding is de bediening van de camera. Als je iets speciaals wilde moest je vaak door een menu heen om de juiste instelling aan of uit te zetten. Als je het al kon vinden in de meute aan keuzes in zo’n menu. Olympus heeft nu een aantal direkt toegankelijke knoppen op de camera gezet waardoor u in een handomdraai in de modus staat die u wilt. Goed nagedacht daar bij Olympus en voor ons wel zo makkelijk dat we ons niet meer scheel hoeven te zoeken.

fast-autofocusSupersnelle autofocus

Behalve gemak beseft Olympus ook heel goed dat een goede foto vaak in een klein hoekje zit, in een fractie van een seconde. Om niet teleurgesteld weg te lopen nadat u alweer een leuk fotomoment miste heeft deze Olympus een supersnelle autofocus. Volgens Olympus zelf zelfs de allersnelste autofocus van alle camera’s. Al gebruiken ze voor die bewering hun eigen test uit 2011 als bewijs. Maar snel is het zeker, dat is een feit. Naast het draaibare schermpje en de snelle toegangsknoppen is dit wel een zeer bruikbare eigenschap.

olympus-pen-underwater-caseArt filters, lenzen en onder water

De nieuwe PEN is door al dit gebruikersgemak echt niet alleen maar een point en shoot geworden. Er zit zat creativiteit in de camera. Zo zijn er 6 verschillende artfilters beschikbaar. Van poplook tot extra grote korrel, u kunt kiezen in welke situatie u welk filter wilt gebruiken. Het feit dat u lenzen kunt wisselen geeft u ook alle ruimte om aparte shots te maken. Een fijne groothoek of een supertele, het is een wereld van verschil. De Olympus Pen E-PL3 is klein en handzaam en is een cameraatje dat zich deze aankomende vakantieperiode zeker zal bewijzen. Er is zelfs een onderwaterbehuizing beschikbaar waardoor u op diepte prachtige vakantiefoto’s kunt maken, of die koraalriffen kunt filmen voor de kust van Nieuw Zeeland. Dat is pas indrukwekkend. En als u afgedroogd bent en ’s avond lekker van een uitgebreid diner geniet heeft de Olympus nog een extraatje, een laatste duveltje uit een doosje zeg maar. Er zit namelijk een losse flits bijgeleverd die u er te pas en te onpas op en af kunt halen. De Olympus is overdag uw ster maar ook ’s avonds uw licht in de duisternis. Een aanrader.


Review door Fotomovo

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief