• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
olympus-pen-e-p3-creme

Olympus PEN E-P3


Na de P1 en P2 is het nu tijd voor de nieuwe Olympus Pen, niet zo verwonderlijk genoemd; de Olympus Pen E-P3. Er zijn maar liefst drie verschillende versies beschikbaar. Wat ze allemaal gemeen hebben is in ieder geval de zeer stijlvolle body en trendy uitstraling. Het is echt een camera waar je mee gezien mag worden maar de EP3 heeft daarnaast nogal wat technische hoogstandjes in zijn mars ook. Niet alleen knap maar ook nog eens heel slim dus. Wie kan zich een betere ... camera wensen?

Het topmodel de EP3 kenmerkt zich door een aantal extra’s ten opzichte van de Lite versie en de Mini versie. We bespreken deze extra’s in deze review.

Naast de zaken die alle camera’s tegenwoordig moeten hebben om voor de dag te mogen komen zoals hoge resolutie foto’s en Full HD video, heeft de EP3 zeer veel leuke extra’s aan boord. Een tiltbaar lcd touchscreen, 10 art-filters, verwisselbare lens, 2 handige dialknoppen en 3 snelle functieknoppen, spiegelreflex fotokwaliteit, supersnelle focus en voor de liefhebber zelfs een onderwaterbehuizing (optioneel). Er zit echt veel moois op deze hippe camera verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, zilver of creme.

olympus-pen-e-p3-touchscreen En als klapper op de vuurpijl heeft de ep3 zelfs een heus touchscreen. Bent u met uw smartphone of ipad al gewend alles met 1 vinger te bedienen, dit is een camera waarmee dat ook al kan. Lekker handig en snel.

olympus-pen-e-p3-3-slimme-knoppenSlimme snelle bedieningsknoppen

Ook al zo’n gebruikersgemakding is de bediening van de camera. Als je iets speciaals wilde moest je vaak door een menu heen om de juiste instelling aan of uit te zetten. Als je het al kon vinden in de meute aan keuzes in zo’n menu. Olympus heeft nu een aantal direkt toegankelijke knoppen op de camera gezet waardoor u in een handomdraai in de modus staat die u wilt. Goed nagedacht daar bij Olympus en voor ons wel zo makkelijk dat we ons niet meer scheel hoeven te zoeken.pen-e-p3-extra-grip Er zitten op het topmodel, de E-P3, ook nog eens twee dialknoppen. De bediening wordt hierdoor wel echt kinderspel hoor. Heeft u de camera liever iets groter in uw handen dan kunt u zo de extra grip uittrekken en voila de camera past ook in uw grote handen.

Supersnelle autofocus

Behalve gemak beseft Olympus ook heel goed Nieuwe Olympus PEN, fntastischdat een goede foto vaak in een klein hoekje zit, in een fractie van een seconde is het moment alweer weg. U wilt toch niet net die ene leeuw tijdens die safari in Afrika missen. Om niet teleurgesteld weg te lopen nadat u alweer een leuk fotomoment heeft gemist, heeft deze digitale camera een supersnelle autofocus. Volgens Olympus zelfs de allersnelste autofocus van alle camera’s. Naast het draaibare aanraakschermpje, de snelle toegangsknoppen en de verwisselbare lenzen is dit wel een zeer bruikbare eigenschap van dit nieuwe model digitale camera.
olympus-pen-e-p3-uitbreidingenZeer uitgebreide extra’s

De nieuwe Olympus PEN EP3 is door al dit gebruikersgemak echt niet alleen maar een point en shoot geworden. Er zit zat creativiteit in de camera. Zo zijn er 10 verschillende artfilters beschikbaar. Van poplook tot extra grote korrel, u kunt kiezen in welke situatie u welk filter wilt gebruiken. Het feit dat u lenzen kunt wisselen geeft u ook alle ruimte om aparte shots te maken. Een fijne groothoek of een supertele, het is een wereld van verschil. De Olympus Pen E-P3 is klein en handzaam en is een camera die zich deze aankomende vakantieperiode zeker zal bewijzen. Er is zelfs een onderwaterbehuizing (optioneel) beschikbaar waardoor u ook op diepte prachtige vakantiefoto’s kunt maken, of die koraalriffen bij Australie kunt filmen. Dat is pas indrukwekkend. Het topmodel is uitbreidbaar met vele extra’s, accessoires en handige tools. Your talent is the limit. Bestel nu de Olympus PEN EP3 met de 17mm lens, of met de 14-42mm lens of met de 40-150 mm lens en morgen is ie al bij u. Enne geen verzendkosten!

Review door Fotomovo

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief