• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
iriver-e-reader-touchscreen

IRiver Cover Story E-Reader


Lezen op elke plek, in elk licht


De iRiver E-Reader heeft een prachtig - altijd goed leesbaar - scherm. Het scherm is opgebouwd uit 1024 x 768 pixels dat al groter is dan die van de concurrentie maar door het speciale E-Ink display is het net alsof u een gewoon boek of een gewone krant zit te lezen. Jawel, ook in uw zwembroek aan dat lekkere zwembad in Turkije, Australie of waar u dan ook uw vakantie doorbrengt. Zelfs in de felle zon kan gelezen worden, zonder vermoeide ogen te krijgen. Dit komt doordat het display zelf geen licht uitstraalt.

digitaal-boek-lezen-op-vakantie3 weken non-stop lezen op 1 acculading

U hoeft nooit meer na te denken of de accu nog wel opgeladen is want deze e-reader houdt het maar liefst 11.000 pagina’s uit op 1 accu-lading. Dat komt overeen met 3 weken continue lezen voor u weer eens een stopcontact hoeft op te zoeken. En als ie dan toch ooit eens opgeladen moet worden duurt dat 5 uurtjes. De iRiver is dus niet alleen zeer geschikt om thuis, lekker op de bank, een boek op te lezen maar ook tijdens die lange of korte vakantie of zakenreis. Nooit meer 3 of 4 boeken in uw toch al overvolle koffer stouwen maar gewoon zoveel boeken meenemen als u maar wilt in deze gebruiksvriendelijke e-reader. En dan is er altijd wel een leuk boek bij de hand dat u kunt gaan lezen. De iRiver weegt net iets meer dan 2 ons, meet 6 inch (iets meer dan 15 cm) en kan, standaard!, maar liefst 2 Gigabyte aan boeken kwijt en als dat niet genoeg is kunt u ’m ook nog uitbreiden met een sd-kaartje tot maximaal 32 Gigabyte. Lezen gaat uitstekend met dit apparaat maar ook foto’s in allerlei formaten bekijken gaat uit de kunst.

in-zon-leesbare-ereader-iriver-e-readerAansluitingen

Bij het uitpakken van de iRiver heeft het ontwerp wel iets weg van Amazon’s Kindle E-Reader. De nieuwste iRiver komt echter zonder toetsenbord en is perfect met 1 hand te bedienen, en kan zowel portrait als landscape gelezen worden. Ingebouwd dit keer ook een koptelefoon-ingang, mini usb-poortje en een gleuf om het toch al ruime geheugen verder uit te breiden door middel van een sd-kaart. Als extra’s zit er nu ook agendafunctionaliteit en een digitaal memoblok ingebouwd maar aangezien het niet te synchroniseren valt met uw pc of ander apparaat zult u daar niet al teveel aan hebben. Leuk maar overbodige luxe dus. Jammer dat alles van plastic is al draagt dat wel bij aan het lage gewicht.


Ook voor audioboeken

Via de ingebouwde speaker kunt u ook gesproken boeken beluisteren. Er zit helaas geen boekenleggerfunctie op dus als u een gesproken boek beluistert en in slaap valt in bed dan wordt het hele boek voorgelezen en weet ie de volgende keer niet meer waar u gebleven was. De iRiver is een fantastisch mooie gadget, handig om mee te lezen en dat vooral door het E-Ink principe waardoor u net een echt boek zit te lezen. De software kan nog wel wat verbeteringen gebruiken, er is nog ruimte om door te ontwikkelen voor deze fabrikant vergeleken bij Sony of Amazon. Voor lezen doet ie precies wat ie moet doen maar verwacht niet al teveel van de ingebouwde extra’s.

iriver-e-reader2Alle gangbare formaten

In tegenstelling tot het eigen systeem van Amazon heeft iRiver zich gewoon aangepast aan de marktconforme formaten waain de meeste e-boeken beschikbaar zijn. Geen gedoe dus maar gewoon makkelijk en snel een e-pub boek (meest gangbaar), pdf, doc, txt, ppt of xls bestanden openen. U zult niet verlegen komen te zitten met een formaat dat u niet kunt openen. De iRiver company heeft erover nagedacht en goed ook.

Conclusie

De iRiver is een goed bruikbare solide e-reader die een wel erg genereuze opslag van 2 Gigabyte kent. De vergelijking met een sony e-reader van echt metaal in plaats van plastic en de software die toch nog wat in ontwikkeling lijkt maakt dat de iRiver niet goed te vergelijken is met andere merken. Het is een goed betaalbare en goed bruikbare e-reader maar nog niet zo goed doorontwikkeld als een Sony of Kindle. Voor wie echter gewoon lekker een boek wil lezen op een e-reader volstaat het apparaat 100%. De bladzij-omsla knoppen zitten lekker en ergonomisch goed gepositioneerd en het apparaat laat zich makkelijk in 1 hand houden en bedienen. De IRiver Cover Story heeft als klapper op de vuurpijl ook nog eens een touchscreen (en een hardcover die dat mooie sherm beschermt). De Story-versie heeft alleen een toetsenbord. Kortom, bent u die fervente en verwende lezer dan is de iRiver uw keuze. Bestel vandaag voor 17:00 uur nog uw nieuwe IRiver Cover Story e-reader zonder verzendkosten en hij is morgen al de uwe.

Review door fOtOmOvO

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief