• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
panasonic-dmc-fz48-nieuw

Panasonic DMC-FZ48


Er is een nieuwe digitale camera van Panasonic uit. Voortschrijdend in de FZ-serie is het nu de beurt aan de FZ48, een superzoom camera met full HD video, een prachtige zeer licht gevoelige (F2.8) 25mm Leica lens, een supersnelle ccd-sensor, een 3D fotomodus en ook heel erg prettig: volledig handmatig te bedienen als u dat wilt. Anders doet de slimme AImodes al het werk voor u. Richten, afdrukken en voila een foto met de best denkbare instellingen. Het geeft u de mogelijkheid u helemaal op de compositie en het onderwerp te focussen. Deze camera is hiermee geschikt voor zowel de foto-enthousiasteling alswel de klikklak-fotograaf. We nemen de sterkste punten even door in deze review. Eerst maar eens naar het hart van deze camera; de sensor en de lens.

Snelle jongen die sensor

De 12.1 Megapixel CCD-sensor krijgt nogal wat informatie binnen via de hoogwaardige Leica lens. Dat moet allemaal snel verwerkt worden en de HI-speed sensor staat wat dat betreft meer dan z’n mannetje. Gecombineerd met de zeer rapide opstarttijd en de verbeterde en versnelde autofocus van de Pananasonic Lumix DMC-FZ48, zoals deze grote jongen voluit heet, mist u geen fotomoment meer. De sensor is in staat tot Full HD video in het populaire AVCHD-formaat en MP4, en continue foto’s maken gaat ook al met - zogezegd - pana-sonische snelheid zonder ook maar een millimeter beeldverlies toe te staan. 3,7 opnames per seconde in 12,1-megapixel full resolution of 10 opnames per seconde bij opnames van 3 megapixels. Duizelt het u al? Mij wel. En we zijn er nog niet.

panasonic-lumix-fz48Leica de lens, we love you!

De Leica lens van 25 mm groothoek die de FZ48 siert mag er zijn. Het is een mooi afgewerkte lens maar zoals zo vaak gaat het niet om het uiterlijk maar om wat ie kan. Om te beginnen is daar de superzoom, 24x optische, échte, zoom. Geen onderwerp meer te ver weg om er met de gestabiliseerde superzoom een prachtfoto van te maken. 24x optische zoom is vergelijkbaar met een gewone 25-600mm zoomlens. 600mm! Daar kunt u zelfs tijdens een safari in Afrika uw wildste fotografiedroom mee verwezenlijken. Met de intelligente software die de camera aan boord heeft kan de zoom zelfs tot 32x opgerekt worden zonder verlies van beeldkwaliteit. Daarnaast kan ook de functie Extra Optical Zoom worden gebruikt om het zoombereik uit te breiden tot 46,9x. Daarmee positioneert deze superzoomer zich bovenaan de lijst qua zoombereik ten opzichte van de concollega’s. Om reflectie, beeldschaduwen en lichtvlekken te verminderen of zelfs geheel te voorkomen is de lens bewerkt met een speciale hoogwaardige coating. Allemaal prachtig maar de F2.8 supersnelle super lichtgevoelige lens maakt het plaatje pas echt compleet. De optische prestaties zijn uitzonderlijk, zonder vertekening aan de groothoek kant of kleurvermenging aan de telelens kant. Echt een Leica. Een lens om je vingers bij af te likken.

digitale-camera-fz48Leid jij of leid ik?

Gewoonlijk een term die uit de danswereld komt; leid jij of leid ik? Maar dit keer ook van toepassing op een digitale camera. De FZ48 laat de keuze namelijk aan u. Hij staat toe geheel handmatig bediend te worden door u, en gedraagt zich dan als was in uw handen. Zowel in foto als in videomodus stelt u alles zelf in. Maar de camera neemt zelf ook graag het voortouw met iA, Intelligent Auto. De camera meet dan zelf de opnamesituatie door en stelt de camera vervolgens zo in dat het beste resultaat vastgelegd wordt op het moment dat u afdrukt. Want dat is één van de weinige dingen die u wel zelf nog moet doen. Richten en afdrukken, de FZ48 doet de rest. De ingebouwde Image stabilizer en de motion-deblur zorgen er voor dat elke trilling van uw hand of onscherpte door een bewegend onderwerp voorkomen wordt. Uit de hand een wielrenner die langs raast fotograferen leidt met dit systeem tot uitstekende scherpe resultaten. Had ik al gezegd dat u alleen maar hoeft te richten en af te drukken? Ik dacht van wel.

panasonic-fz48-nieuwDe extra’s

DE FZ48 maakt en kiest uit 20 opnames twee opnames, eentje die voor het linkeroog is en eentje voor het rechteroog, die leiden samen tot een 3D foto. Of wat dacht u van fotograferen terwijl u aan het filmen bent, of juist een foto maken uit eerder opgenomen videobeelden. De FZ48 kan het allebei en tegelijkertijd. De video komt in de formaten AVCHD en MP4 en het geluid is windruisvrij door de ingebouwde wind-cut functie. Ook kunt u diverse artistieke effecten toepassen. Rechtstreeks vanuit de camera: Expressief, Retro, High Key, Sepia, Hoge Dynamiek, Miniatuur Effect, Film Korrel of Pin Hole effecten toepassen. Erg leuk is de speciale Miniature Effect Video instelling. Gewone video die eruitziet alsof het in Madurodam gefilmd is. In de onderstaande video ziet u hoe leuk dat eruit ziet.

Conclusie

De nieuwe Panasonic FZ48 volstaat ruimschoots en doet niet onder voor de concurrentie, sterker, streeft menig concurrent links en rechts voorbij. Een kwalitatief sterke en snelle sensor in combinatie met een supersnelle Leica superzoom lens en de diverse extraatjes aan boord maken deze camera een genot om mee te werken. Bij Foto Booms kunt u de Panasonic Lumix DMC-FZ48 bestellen, zonder bezorgkosten en voor 17 uur bestelt betekent morgen al in huis.

Miniature Effect VideoReview door fOtOmOvO

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief