• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]

sony-nex7-cameraSony Nex-7


Dat het allemaal past in zo’n kleine en lichte behuizing blijft iedere keer als Sony een nieuwe camera introduceert verwonderlijk. Ook dit keer met de Sony NEX-7 zit alles in een supercompacte behuizing met binnenin slechts enkele kubieke centimeters ruimte. Maar Sony heeft elke kubieke centimeter weer volledig weten te benutten en deze digitale camera zit dan ook vol met fantastische functies en handigheidjes. De NEX-7, een compactcamera die wel een DSLR lijkt.

sony-nex-7-nieuw

Mag het ietsjes meer zijn, mag het wat sneller zijn


Die vragen zijn allebei met een volmondig ja te beantwoorden want er is heel veel te vinden op de Sony Nex-7 en de camera opereert als een formule1 wagen zo snel. De succesvolle NEX-serie van Sony krijgt er weer een nieuw broertje bij, de NEX7 gaat op de markt komen. U zult nog even geduld moeten hebben want hij is voorzien voor november 2011 maar dan heeft u ook wat. En wat dan wel? Een mooi gestylde compacte camera die een grote Exmor™ APS HD CMOS-sensor van 24.3 Megapixel en de bijzonder krachtige BIONZ processor aan boord heeft. Snelheid en ragfijne details vastleggen zijn daarmee voor de NEX-7 kinderspel, zelfs in donkere omstandigheden. Met 10 opnames per seconde kan menig professionele DSLR er een puntje aan zuigen. En net als in de professionele markt zijn de lenzen natuurlijk verwisselbaar met een E-bevestiging, en optioneel met de lensbevestigingsdapter LA-EA2 zet u er ook lenzen met een A-bevestiging op. Zo heeft u wel erg veel keuze en allemaal met autofocus natuurlijk. Als u deze camera aanschaft heeft u een digitaal pareltje in handen en we raden u dan ook wel aan om de camera in de originele Sony echt leren behuizingshoes te vervoeren ter bescherming. Daarvoor hoeft u de lens er niet eens af te halen, die past keurig in dezelfde stijlvolle hoes (inclusief behuizingshoes LCS-EB70 en lenshoes LCS-EL70). Zo beschermt u uw kostbare bezit op een makkelijke manier.

sony-nex-7-kantelbaar-scherm-2Niets of niemand ontsnapt aan de focustracking

Focustracking is zo’n handigheidje dat Sony tegenwoordig standaard in z’n camera’s stopt maar eigenlijk helemaal geen standaardfunctie is. Elk onderwerp dat u met de Nex-7 volgt door de lens of via het kantelbare lcd-scherm volgt, blijft keurig in focus. Of het nou van u weg beweegt, snel langs u komt of recht op u afkomt, het onderwerp blijft scherp en u kunt dus op elk moment de ontspanknop indrukken zonder eerst weer scherp te hoeven stellen. Zelfs in filmmodus en zelfs als u in of uitzoomt tijdens het filmen. Dat kun je toch eigenlijk geen standaardfunctie meer noemen? Dat is exceptionele kwaliteit en meedenken met de fotograaf. En wilt u nou juist een deel van de foto of video eens onscherp hebben dan kunt u terugvallen op de defocus-functie van Sony die de achtergrond mooi vaag maakt. Alweer zo’n standaardhandigheidje van de jongens van Sony.

sony-nex7
Conclusie


De Sony NEX-7 haalt het niveau van een DSLR-camera maar blijft tegelijkertijd klein en licht. Met de grote snelheid van de processor, het vastleggen van 10 foto’s per seconde en het altijd-scherp systeem kenmerkt deze digitale camera zich als een buitenbeentje. Natuurlijk is Full HD video, handmatige instellingen en een defocussysteem aanwezig die prachtige beelden vastleggen op de grote sensor met meer dan 24 megapixel. En u kunt kiezen uit een grote reeks verwisselbare lenzen. De Sony Nex-7, een aanrader maar wel nog even geduld hebben tot medio november. Indien gewenst kunnen wij u mailen als de camera beschikbaar komt via het Foto Booms emailalert.Productreview door Fotomovo

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief