• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
cokin-filters-groot

Het Cokin filtersysteem


Heeft u al eens gehoord van Jean Coquin? Waarschijnlijk niet maar toch kan deze Fransman uw fotografisch leven behoorlijk gaan beïnvloeden en uw creatieve kant een ongekende impuls geven. Het belangrijke Cokin filtersysteem waarmee u vierkante filters voor uw ronde lenzen van allerlei maten kunt plaatsen, is de creatieve erfenis van Jean Coquin. Een filtersysteem met flexibiliteit, creativiteit en niet te vergeten tegen alleszins redelijke prijzen. Het systeem zag in 1978 het licht en is sindsdien 1 grote succesreeks.

Vierkant op rond, rond op vierkant

Zoals gezegd zijn vierkante filters de basis. Deze vierkante filters worden geschoven in een vierkante houder die met een adapterring op uw cameralens bevestigd wordt. Waar je vroeger een filter van een bepaald aantal millimeters moest kopen om op je lens te passen voorziet het systeem erin dat ze op elke willekeurige lens passen zolang het vierkante filter de ronde lens volledig kan bedekken. Dat scheelt u aanzienlijk in de kosten want u hoeft dus niet langer hetzelfde soort filter meerdere keren aan te schaffen om op uw verschillende lenzen te passen. En ja, het systeem werkt zelfs op digitale compactcamera’s en videocamera’s. Daarover straks meer, nu eerst maar eens kijken naar de mogelijkheden en toepassingen.

cokin-filter-systeemGroot scala aan filters

Het Cokinsysteem voorziet in een groot scala aan filters. Kleurcorrectiefilters, kleurenfilters, uv-filters, diffractiefilters, diffusiefilters, verloopfilters, circulairfilters en polarisatiefilters zijn maar een greep uit het grote aanbod. Op zich bestaat het Cokin-systeem altijd uit dezelfde 3 onderdelen, en werkt altijd hetzelfde: het vierkante filter zelf schuift u in een vierkante filterhouder die via een speciale adapterring op uw ronde lens past.

De filterhouders komen in 4 mogelijke maten waarvan 2 echt marktleider zijn en eigenlijk alle lensgebruik dekt. Het A-systeem is de kleinste van het stel en gaat tot 62mm diameter. Het P-systeem is groter, tot 82mm diameter, en komt van pas bij lenzen met een diameter groter dan 62mm of gevallen waarbij de groothoek in combinatie met een filter voor problemen zou kunnen zorgen. Foto Booms verkoopt ook nog de speciaal gefabriceerde Booms adapterringen van 52mm, 58mm, 67mm, 72mm en 77mm. Uw maat zit er vast bij.

Spotgoedkoop

Bij Foto Booms verkopen we ook een grote selectie Cokin filters en toen we aan het begin van dit artikel de prijzen alleszins redelijk noemden spraken we eigenlijk niet hélemaal de waarheid. filterdoosjeDe filters zijn vanaf 6 euro per stuk namelijk niet redelijk betaalbaar... maar spotgoedkoop te noemen! De zeer geavanceerde filters nagelaten, daarvan liggen de prijzen logischerwijs wel hoger. En als u nu denkt dat de eenmalig aan te schaffen filterhouder en adapterring dan vast wel peperduur zijn, dan zit u ernaast want voor tussen de 4 en 9 euro is ook dat klusje zo gepiept. We overdreven dus niet toen we de woorden creatief, flexibel en betaalbaar gebruikten. Dit systeem gaat u nog veel plezier geven.

cokin-voor-compactcameraOok voor compactcamera’s en videocamera’s

Normaal gesproken is de laatste schakel tussen de filterhouder en de lens een adapterring die met schroefdraad bevestigd wordt op de lens. Maar wat nou als u geen schroefdraad beschikbaar heeft op uw digitale compactcamera of videocamera? Omdat het Cokin filtersysteem zo’n succes bleek te zijn, is ook hier een oplossing voor bedacht in de vorm van een magnetische adapterring. Zo is dit systeem voor iedereen bereikbaar en wederom kenmerkt het zich door simpliciteit. Gewoon magnetisch.

Kijkt u even in onze Cokin-afdeling of er een mooi filter van uw gading tussen zit?


Review door fOtOmOvO

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief