• iDeal
  • Mastercard
  • Visa
Winkelwagen [0]
sx40-hs-canon-superzoom

Canon Powershot SX40 HS


Canon introduceert medio oktober 2011 de opvolger van de SX30. Niet erg verrassend gaat deze opvolger de naam Canon Powershot SX40 dragen maar het maakt niet zoveel uit hoe ze ’m noemen. Het gaat om wat ie kan en daarbij vallen drie zaken direct op.

Zoom, Snelheid en vastigheid
De nieuwe Canon SX40-HS komt met een ultrawijde lens met een gigantisch zoombereik van maar liefst 35x optische zoom. Dat komt in dit geval overeen met een groothoek vanaf 24mm tot een telelens van maar liefst 840mm, alles verenigd in 1 mooie lens. Zo enorm dicht ingezoomd is een lichte handtrilling natuurlijk al genoeg om een onscherpe foto te krijgen. Om toch ook op volledig zoombereik nog scherpe plaatjes te kunnen maken, zit er een extra intelligente stabilisatie ingebouwd. Als derde valt de grote snelheid op. De camera haalt maar liefst een snelheid van bijna 11 beelden per seconde. Okay, tot een maximum van 8 beelden achter elkaar maar toch, menig professioneel toestel mocht willen dat ie een dergelijke hoge snelheid haalt.

canon-powershot-sx40-hsTrends
De Canon Powershot SX40-HS is een goed doordachte combi van flexibiliteit en een groot lensbereik dat gewoonlijk de spiegelreflexcamera kenmerkt maar nu toch echt in een lekker compacte body is ’gepropt’, stampvol extraatjes zoals volledige handbediening indien gewenst en uiteraard, zoals de norm tegenwoordig is, filmen in Full HD maar ook in super slowmo. Er is een enorm trend gaande in cameraland om alles wat een professionele DSLR kan in een compacte camera te laten passen. Canon draagt haar steentje bij aan deze trend met de SX40. Een tweede trend die gaande is, is het toepassen van allerlei filters zoals het Fish-eye Effect, Super Vivid, Poster Effect, Miniature Effect of Pinhole, Sepia of ZwartWitfilter. Deze Canon gaat ook mee in deze trend en biedt u allerlei creatieve onboard filters aan. Doe eens lekker gek.

Om stil van te worden
De sensor telt 12 Megapixels en de lens die voor de heldere, scherpe en enorme zoombeelden zorgt is een rechtstreeks gevolg van Canon’s jarenlange expertise in het maken van professionele lenzen. U weet dus dat u kwaliteit in huis haalt met Canon. Een veraf onderwerp, een stukje sportgeschiedenis of een creatieve closeup, deze lens is uw maatje op al deze gebieden. Maar ook in het concertgebouw kunt u gerust met deze camera komen aanzetten want er is speciaal gewerkt aan het fotograferen onder weinig licht zoals in een concertzaal. Ook wel zo handig is dat de zoom en autofocus motor extreem stil zijn te noemen. U trekt dus niet alle aandacht naar u toe als u in een stlle omgeving zoomt en scherpstelt. Uw onderwerp heeft u niet in de gaten en dat geeft weer spontanere - lees natuurlijke - beelden.

sx40-extreme-zoomSuper SloMo
De ingebouwde stabilisator van de lens past zich aan de situatie waarin u fotografeert aan. Als u een rennend paard met de camera volgt wordt er maar in 1 richtig gestabiliseerd, staat uw camera op statief dan schakelt de stabilisator uit. Zo zijn er zeven verschillende situaties waaraan de stabilisator zich moeiteloos aanpast en er zorg voor draagt dat u altijd de scherpst denkbare beelden mee naar huis neemt. Slimme jongens daar bij Canon. Een leuke gadget is ook de super slow motion modus bij het filmen. U kunt dan filmen met 120 fps en als u dat later afspeelt krijgt u dat super slomo effect dat u vaak in natuurfilms of sport ziet.


U wilt er mee aan de slag? Dat kan maar wel u moet wel nog even geduld betrachten want de camera wordt medio oktober 2011 bij ons in de winkel in Amsterdam Zuid en online op onze website verwacht. U kunt wel alvast een mailalert SX40 instellen zodat u direct gewaarschuwd wordt als de Powershot SX40-HS beschikbaar komt.


Review door fOtOmOvO

Adres

van Woustraat 242
1073 NC Amsterdam
Tel: 020-6620666
info@fotobooms.nl

Openingstijden

Inruil en inkoop

Agenda

Nieuws

Nieuwsbrief